ADMIRAL KUZNJECOV

Rusija šalje svoj veliki nosač aviona prema Siriji

Foto: Wikimedia CC
Rusija šalje svoj veliki nosač aviona prema Siriji
23.08.2016.
u 17:08
Neimenovani izvor izjavio je za portal RIA Novosti da je nosač aviona uskoro spreman za plovidbu te će moći izvršavati zadatke već krajem rujna.
Pogledaj originalni članak

"Ruski napad na teroriste tzv. Islamske države još će osnažiti slanjem nosača aviona 'Admiral Kuznjecov' u Sredozemno more blizu Sirije", piše FN.

Neimenovani izvor izjavio je za portal RIA Novosti da je nosač aviona uskoro spreman za plovidbu te će moći izvršavati zadatke već krajem rujna. Viši mornarički časnik ruske mornarice izjavio je da će s nosača aviona polijetati najnoviji ruski mlažnjaci. "Postoji potreba za aktiviranjem sustava prije nego što nosač aviona uđe u Sredozemno more te se pripremi za polijetanje lovaca MiG-29 do kraja 2016. godine", arapski mediji citirali su nepoznatog ruskog časnika. Kuznjecov sada najviše izvodi misije s avionima Su-33 ali mu nedostaje sposobnost kopnenog udara koju posjeduje MiG-29. Ruski je diplomat izjavio da će nosač aviona Admiral Kuznjecov biti poslan u Sredozemno more između listopada 2016. i siječnja 2017. godine.

"Nosač će imati najmanje 15 Su-33, Su-27, MiG-29 aviona, 10 helikoptera K52, K27 te K31 u sirijskim misijama", dodao je izvor.

>>Rusija neće produžiti nuklearni ugovor ako raketni sustav protuzračne obrane ostane u Europi

>>Rusija će postaviti balističke rakete u srce Europe!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

DU
Deleted user
19:23 23.08.2016.

Nosaći aviona mogu sam par dana biti na moru bez opskrbe. Ameri ih imaju 11 i služe samo da bi demonstriraiu silu nad malim zemljama. Zato Rusima ni ne treba takav nosać jer ne glume Svjestskog nasilnika kao ameri. Rusima treba novije oružje poput onog aviona ac -130 kojim bi uspješnije od helikoptera uništavali ciljeve na zemlji. A uvođenjem tih aviona u ratu u Siriji arlaukanje bi od strane zapada poraslo za 100% jer bi uvelike taj avion promijenio tjek rata u Siriji.

AN
anticenzura
18:47 23.08.2016.

Pa da nema Rusije Arapi bi preplavili Europu, a Ameri se nasladili i izigravali policajce svijeta. Sva sreca da je i Turska zakocila. Padne li Assad, ode sve u 3PM, i Iran i Kina i Rusija, a najvjerovatnije i citava planeta. Novi Svjetski Poredak se kroji tocno u Siriji, do kraja ove godine cemo znati kako ce svijet ubuduce izgledati. Puno bolje i puno pravednije u svakom slucaju.

KO
komit
09:50 24.08.2016.

Zbog čega ameri rade nosace koji su ravni dok ih rusi grade sa zavijutkom da mogu lakse uzletjeti (logicnije). Neka mi to objasni netko od Vl vojnih strucnjaka.