NA DANAŠNJI DAN

Bitka kod Waterlooa; tajno savezništvo Njemačke, Austro-Ugarske i Rusije

Waterloo
http://3.bp.blogspot.com/
18.06.2014.
u 11:46

Iz zračnih luka u Kini počinju bombardirati vojni zrakoplovi SAD-a; tako se osim britanskoga i njemačkoga, japansko civilno stanovništvo našlo u paklu stalnog bombardiranja.

1815. - BELGIJA - U bitki kod Waterlooa udružene britanske i pruske snage pobijedile francusku vojsku pod zapovjedništvom Napoleona I., koji 22. lipnja već drugi put mora odstupiti.

1881. - AU, Njemačka,  Rusija: Carevi ovih triju zemalja dogovorili tajno savezništvo, kojim jamče da će ostati neutralni u slučaju napada neke države na jednu od njih.

1916. - FRANCUSKA - U zračnoj bitki poginuo Max Immelmann pozznat po razvoju uspješne taktike njemačkih letača s naglim okretom od smjera leta (Immelmannov okret)

1844. - JAPAN - iz zračnih luka u Kini počinju bombardirati vojni zrakoplovi SAD-a; tako se osim britanskoga i njemačkoga, japansko civilno stanovništvo našlo u paklu stalnog bombardiranja.

1994. - NJEMAČKA: u Berlinu savezničke okupacijske vojske priredile posljednju vojnu paradu prije konačnog odlaska iz Njemačke.

Izvor: "Na današnji dan - prijelomni događaji iz hrvatske i svjetske povijesti" (izdavač Mozaik knjiga)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije