AKTUALNO

Lavrov: "Rusija zahtjeva da Turska povuče vojsku iz Iraka!"

Lavrov
Foto: REUTERS/Maxim Zmeyev
31.05.2016.
u 16:31

U prosincu je Turska postavila oko 150 vojnika te 25 tenkova u vojnu bazu u iračkoj provinciji Nineveh, bez službenog pristanka Baghdada.

Rusija zahtjeva da Turska povuče svoju vojsku iz Iraka, izjavio je u utorak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov te dodao kako je su turske vojne odluke potpuno neprihvatljive, piše ruski Sputnik.

U prosincu je Turska postavila oko 150 vojnika te 25 tenkova u vojnu bazu u iračkoj provinciji Nineveh, bez službenog pristanka Baghdada. Turska je izjavila kako su njihove postrojbe ušle u Irak da zaštite turske instruktore koji uvježbavaju lokalne postrojbe u borbi protiv Islamske države. "Zahtijevamo da Turska povuče svoje postrojbe s iračkog područja gdje su poslane kako bi "očuvale neovisnost Iraka" (tako je rekao bivši turski premijer Ahmet Davutoglu. To je potpuno neprihvatljivo ponašanje Turske, vjerujem da ovo što Turci rade zahtjeva odgovor te pozornost naših zapadnih partnera", dodao je.

Hoće li Turska povuči svoje postrojbe iz Iraka ili ne, pitanje je pritiska ne samo Rusije nego i zapadnih saveznika.

>>Rusija 'prekršila' vojni sporazum sa SAD-om te prijeti njihovim avionima

>>Turska naručuje još četiri aviona F-35 i pet helikoptera

Ključne riječi

Komentara 1

JA
jari3
22:50 31.05.2016.

Zašto ne razmjeste snage u Siriji jer nemaju interesa a doprinjeli su svojim nesudjelovanjem egzodusom sirijaca pa ih sve iz evrope treba vratiti u tursku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije