OBLJETNICA

Obilježavanje sto godina Prvoga svjetskog rata u Gračanima

H
HUVM
07.12.2014.
u 08:26

To je jedini zagrebački kvart koji je na ovaj način odlučio obilježiti ovaj značajan događaj svjetske, ali i hrvatske, te zavičajne povijesti.

Udruge iz zagrebačkih Gračana -  (Udruga minijaturista, Falaček Prigorja, HSPD Podorac, Udruga za očuvanje i razvoj Gračani, ŠRD Gračani, DVD Gračani i LD Sljeme - Gračani) svečano obilježavaju sto godina Prvoga svjetskog rata u Gračanima. To je jedini zagrebački kvart koji je na ovaj način odlučio obilježiti ovaj značajan događaj svjetske, ali i hrvatske, te zavičajne povijesti. 

Glavni dio programa:

petak, 12. prosinca -  predavanja u OŠ Gračani s početkom u 19. sati (doc.dr.sc. Ivan Bulić - Hrvatska u Prvome svjetskom ratu; Krunoslav Horvat - General Emil Uzelac; Domagoj Novosel - Gračani i Gračanci u Velikome ratu)

subota, 13. prosinca - izložba maketa i fotografija iz Prvoga svjetskog rata (Pučka škola u  Gračanima)

nedjelja, 14. prosinca - sveta misa zadušnica za poginule hrvatske vojnike s područja Gračana (početak u 11 sati u crkvi sv. Mihalja u Gračanima, nakon mise svečano otkrivanje spomen ploče)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije