UKRAJINA

Prizemljeni helikopter navodno je prevozio instruktore NATO saveza

Helikopter
Foto: Wikimedia CC
14.10.2016.
u 19:27

U četvrtak, 13. listopada, premijer samoprozvane Donjecke Narodne Republike izjavio je da je ukrajinska vojska, uz pomoć borbenog helikoptera, pokušala napasti položaje DNR-a, ali je helikopter srušen.

Vojno zapovjedništvo samoprozvane Narodne Republike Donjeck primilo je informaciju da je prizemljeni helikopter prevozio instruktore iz zemalja članica NATO saveza, izjavio je glasnogovornik Eduard Basurin za novinare u petak, piše TASS.

"Bilo je nekoliko vojnih instruktora u helikopteru tijekom leta", novinska agencija Donjecka citirala je Basurina. Prema izvorima DNR-a, helikopter je prizemljen na periferiji mjesta Krasnogorvka. Izvori u zapovjedništvu objasnili su da je područje "zaključano" te je sva komunikacija ograničena.

U četvrtak, 13. listopada, premijer samoprozvane Donjecke Narodne Republike izjavio je da je ukrajinska vojska, uz pomoć borbenog helikoptera, pokušala napasti položaje DNR-a, ali je helikopter srušen. Prošlog puta kada je ukrajinska vojska koristila avione tijekom sukoba 19. siječnja 2015. godine, iznad Donbasa preletjelo je nekoliko Sukhoia 25.

Memorandum iz Minska koji je potpisan 19. rujna 2014. godine, zabranjuje korištenje borbene avijacije te bespilotnih letjelica u zoni gdje je aktivan prekid vatre.

>>Dvadeset tužnih fotografija "djece ratnika"

>>Nijemci nemilosrdno bombardiraju Lenjingrad

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije