AKTUALNO

Prve dvije ruske podmornice Projekt 636 završile ispitivanje naoružanja

Podmornica
Foto: Wikimedia Commons
15.07.2015.
u 11:02

"Prve dvije dizel-električne podmornice projekta 636 – "Novorosijsk" i "Rostov na Donu" – završile su pripreme za dolazak u sastav Crnomorske flote nakon uspješnog završetka programa ispitivanja sustava naoružanja sa Sjevernom flotom"

Prema priopćenju ruskog Ministarstva obrane, prve dvije dizelsko-električne podmornice klase "Kilo" pridružit će se Crnomorskoj floti do kraja godine. Oba broda će stići u svoju matičnu bazu Novorosijsk krajem godine.

"Trenutno, prve dvije dizel-električne podmornice projekta 636 - "Novorosijsk" i "Rostov na Donu" – završile su pripreme za dolazak u sastav Crnomorske flote nakon uspješnog završetka programa ispitivanja sustava naoružanja sa Sjevernom flotom" priopćeno je iz ministarstva obrane.

S gradnjom Novorosijska započeto je u kolovozu 2010. godine te se ona pridružila ruskoj mornarici u rujnu 2014. godine, a s gradnjom druge u klasi, podmornice Rostov na Donu, krenulo se u studenom 2011. godine. Planirano je da bude izgrađeno ukupno šest podmornica te klase do 2016. godine.

Podmornica "Projekt 636" broji 52 člana posade, ima brzinu od 20 čvorova te doseg od 400 milja (električni pogon) i sposobnost patroliranja 45 dana. Naoružana je sa 18 torpeda i osam raketa za uništavanje zračnih ciljeva.

Tekst je u potpunosti preuzet s portala Defender.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije