ODGOVOR AMERIKANCIMA?

Putin u Moskvi postavlja napredni raketni sustav S-400

S-400
Foto: Wikimedia CC
12.01.2017.
u 16:34

Glavni zadatak postrojbe ruskih svemirskih snaga je zaštita ruskog neba te obrana vojnih, industrijskih i energetskih postrojenja kao i postrojbi ruskih oružanih snaga.

Prema ruskoj medijskoj agenciji Interfax, Odjel ruskog ministarstva obrane za komunikaciju i medije objavio je: " Borbene jedinice moskovskog okruga postavile su novi raketni sustav protuzračne obrane S-400 'Trijumf' kako bi se zaštitila Moskva te industrijsko središte Rusije u slučaju mogućeg napada", piše Express.

Glavni zadatak postrojbe ruskih svemirskih snaga je zaštita ruskog neba te obrana vojnih, industrijskih i energetskih postrojenja kao i postrojbi ruskih oružanih snaga.

Ukupno četiri sustava S-400 će se početi koristiti 2017. godine, a prošle su godine četiri postrojbe protuzračne obrane opremljene novim sustavima S-400.

Napredni sustavi protuzračne obrane brane sirijsko nebo od studenoga nakon što je Vladimir Putin naredio njihovo slanje Bašaru Al-Assadu.

Nakon što je objavljeno postavljanje sustava S-400, ministar obrane Sergej Šojgu izjavio da sustavom "Trijumf" Rusija može uništiti ciljeve na kopnu, ali i na moru. Ciljevi na moru mogu biti uništeni s udaljenosti do 350 kilometara, dok ciljevi na kopnu mogu biti uništeni na 450 kilometara udaljenosti.

Vijest je stigla usred ponovnog rasta napetosti između Rusije i Zapada dok SAD šalje na stotine tenkova prema istočnoeuropskim granicama s Rusijom.

Američke i poljske oružane snage će sudjelovati u velikoj vojnoj vježbi u Poljskoj kasnije ovog mjeseca.

>>Rusija postavila raketne sustave Bal i Bastion-P na Kurilskom otočju

>>Napoleonova katastrofalna invazija na Rusiju

Komentara 21

Avatar Torento
Torento
19:42 12.01.2017.

To je samo zamjena raketa S-300 sa raketama S-400 koje su do sada bile u sklopu protubalističke obrane Moskve. Sada će starije rakete S-300 ići bliže granici kako bi zamjenile neke druge starije rakete koje otpisuju ili popunjavaju rupe u PZO.

DU
Deleted user
17:30 12.01.2017.

Zar i u svom glavnom gradu ne smijes postavit obranu?

DU
Deleted user
18:36 12.01.2017.

Živimo kao da će uvijek biti mir, budimo spremni kao da će sutra biti rat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije