AKTUALNO

Rusija će unišititi sve američke raketne štitove ako bude napadnuta

Aegis
Foto: U.S. Missile Defense Agency
1/3
22.07.2015.
u 14:50

U slučaju napada, Rusija će odgovoriti napadima na sve američke raketne štitove diljem svijeta

"Svaka vojna zgrada američkog globalnog raketnog štita postat će glavna meta ruskog protunapada ako bude izvršena agresija na tu zemlju", izjavio je Viktor Yesin za novinsku agenciju RIA Novosti. Postavljanje američkih raketnih štitova u Europi zbog "zaštite američkih europskih saveznika od imaginarnog iranskog raketnog napada" postaje glavna tema između napetih američko-ruskih odnosa.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: US Missile Defense Agency

Washington je nebrojeno puta ponovio da europski raketni štit nije usmjeren protiv Rusije, ali u isto vrijeme ne želi pokazati dokumente Moskvi koji jamče da raketni štit u Europi nije postavljen da neutralizira ruski nuklearni potencijal.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije