MEDIJSKI RAT

Sjeverna Koreja: "Možemo pretvoriti američke vojnike u prah"

Sjeverna Koreja
Foto: Wikimedia CC
30.08.2016.
u 17:46

Pyongyang je izjavio da su takve objave neprijateljski čin koji može dovesti od samouništenja Washingtona.

Sjeverna Koreja poslala je prijeteće pismo UN-a kako bi denuncirala nedavnu izjavu koju je objavio UN u kojoj svijet osuđuje testove balističkih raketa Pjongjanga, piše Alalarm.

U petak je petnaestčlano Vijeće sigurnosti uz SAD i Kinu sastavilo objavu u kojoj se izjavljuje duboka zabrinutost o sjevernokorejskim lansiranjima balističkih raketa u srpnju i kolovozu. Pyongyang je izjavio da su takve objave neprijateljski čin koji može dovesti od samouništenja Washingtona. Dodali su da je ovakva objava zapravo provokacija koja remeti mir i stabilnost na korejskom poluotoku.

U srijedu je Sjeverna Koreja testirala balističke rakete lansirane s podmornice blizu svoje istočne obale nekoliko dana nakon što su počele vojne vježbe SAD-a i Južne Koreje. Stručnjaci Južne Koreje izjavili su da su rakete ispaljene s podmornica letjele oko 500 kilometara prije nego što su se srušile u Japansko more.

>>Japan održava vojne vježbe blizu planine Fuji nakon korejskog testiranja raketa

>>Sjeverna Koreja lansirala tri balističke rakete unatoč upozorenjima

Komentara 3

PR
prepri43
12:11 31.08.2016.

Zašto baš u prah, a ne pepeo?! Šteta da portal nema mogućnosti za dodavanje slike, jer imam jednu na kojoj se vidi sva njihova ratna tehnika kojom prijete svijetu! Ali nisu problem oni, kad ih već spominjemo, već neki drugi,, koji im nepotrebno poklanjaju pažnju!

Avatar Propaganda
Propaganda
21:47 30.08.2016.

jadni kim nitko ga ne voli u aziji a da možda prestane prijetiti čitavom svijetu budu se popravili odnosi

ZV
zvonac998
11:00 31.08.2016.

Trajanje leta te balisticke rakete im traje kao i moje tuširanje..smjesna komunisticka propaganda..najsiromasnija i najnerazvijenija drzava svijeta prijeti najjacoj ekonomskoj i vojnoj sili na svijetu...pa ameri bi u 5 minuta to rijesili,ocito treba poduzet nes jer ovima nije dosta kad su 1950.-ih dobili porciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije