AKTUALNO

Tijekom ruske vojne vježbe američki razarač došao u posjet Latviji

Jason Dunham
Foto: Američka Mornarica
13.07.2015.
u 15:40

Ruski vojni avion preletio je razarač i nekoliko drugih brodova prošli tjedan, izjavilo je američko Ministarstvo obrane za CNN. Avion se spustio na visinu od 150 metara

Američki razarač "U.S.S. Jason Dunham" sudjelovao je u vojnim vježbama s latvijskom vojskom tijekom prošlog vikenda. SAD je ponovno učvrstio svoje savezništvo s bivšim članicama Sovjetskog Saveza –  Latvijom, Litvom i Estonijom, piše IBTimes.

Razarač je stigao u glavni grad Rigu te je sudjelovao u vježbama kako bi se poboljšala kohezija između američke i latvijske mornarice, napisao je SputnikNekoliko tjedana prije, isti je razarač posjetio i druge članice NATO saveza, Estoniju i Finsku koje također učvršćuju svoje položaje tijekom povećavanja ruske vojne aktivnosti. Moskva je zauzela Krim koji je nekoliko mjeseci prije bio službeni dio Ukrajine. Međunarodna zajednica osuđuje Moskvu da pomaže proruske pobunjenike u istočnoj Ukrajini.

"U.S.S. Jason Dunham" izvodi vojne vježbe u području djelovanja američke 6. flote. Tako je napisano na službenoj Facebook stranici broda. Portal Sputnik, koji je u vlasništvu Rusije, piše da moskovski Kremlj vidi ove aktivnosti razarača kao nedopustivo mahanje oružjem.

Ruski vojni avion preletio je razarač i nekoliko drugih brodova prošli tjedan, izjavilo je američko Ministarstvo obrane za CNN. Avion se spustio na visinu od 150 metara.

Prošli je mjesec Pentagon objavio da će postaviti na stotine teških oružja, uključujući tenkove i haubice u nekoliko zemalja članica NATO saveza koje su nekada bile pod ruskom kontrolom. Odluka je donesena kako bi se demonstrirala američka volja pri obrani svojih saveznika u regiji, izjavio je Ash Carter.

Komentara 3

Avatar nekakav
nekakav
16:53 13.07.2015.

a netko se boji amerikanaca? zanimljivo, amerikanac napiše da njihov brod izvodi vojne vježbe u području djelovanja američke 6. flote, i to je u redu, bez ikakvog komentara, ičega. a baltik je kao prirodno područje amerikanaca, kao recimo dio meksičkogog zaljeva, ne? divota, umjesto da članak osuđuje uopće ulazak tuđih brodova u ovo malo zatvoreno more, čitamo o koječemu.

NB
napoleon.bonaparta.180
18:01 13.10.2015.

A Rusi se prepali , nisu oka trenuli zbog razarača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije