AKTUALNO

Turska šalje pojačanje na sirijsku granicu!

Turci
Foto: Wikimedia
29.12.2015.
u 15:21

Očekuje se da će oružane snage nastaviti slati vojnu pomoć prema tursko-sirijskoj granici.

Turska vojska poslala je velik broj vojnika i opreme na granicu sa Sirijom kako bi se pripremila za moguću eskalaciju sukoba između Kurdske Demokratske Unije i terorističkih grupa kao što su Islamska Država i ostale, piše KUNA.

Borbena vozila koja su stacionirana u gradu Gaziantepu krenula su prema tursko-sirijske granice kako bi se pojačao nadzor i sigurnost te kako bi se povećala borbena snaga postrojbi, piše u izvješću. Očekuje se da će oružane snage nastaviti slati vojnu pomoć prema tursko-sirijskoj granici. Turski premijer Ahmet Davutoglu naglasio je čvrste stavove svoje zemlje da Turska neće dopustiti da članovi Demokratske Unije iz Sirije prelaze zapadno od rijeke Eufrat.

>>Turska povlači dio svojih postrojbi iz Iraka

>>Napetost raste; sirijske postrojbe napreduju blizu turske granice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije