Naslovnica

UN: "68 000 civila raseljeno iz Mosula"

UN je dodao kako su pola od raseljenog stanovništva djeca te upozorava kako će raseliti na stotine tisuća tijekom sljedećih tjedana.
23. studenoga 2016. u 17:39 0 komentara 208 prikaza
UN
Foto: UN

UN je izjavio kako je oko 68 000 civila raseljeno iz Mosula usred bitaka između Iračkih sigurnosnih snaga potpomognutih SAD-om kako bi se grad oslobodio iz ruku tzv. Islamske države, piše DN.

UN je dodao kako su pola od raseljenog stanovništva djeca te upozorava kako će raseliti na stotine tisuća tijekom sljedećih tjedana. "Pobjegli smo iz naselja Aden. Bježali smo pješke, a vojska nas je kasnije transportirala kamionima. Situacija je dobra. Borbe se i dalje vode, ali će vojska prevladati, ako Bog da", izjavio je Abu Al-Abed.

Mosul je i dalje najveći grad pod kontrolom tzv. Islamske države. Dok vojska inzistira da se nastave napadi, kurdska Pešmerga objavila je da će ipak zaustaviti svoje napredovanje. Iračke oružane snage koje su jučer započele svoju veliku ofenzivu na glavni grad tzv. Islamske države - Mosul, izjavile su da je u prvih 24 sata prilikom borbe oslobođeno oko dvadeset sela na periferiji grada.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.