AKTUALNO

Vojnici Središnjeg ruskog vojnog okruga u punoj borbenoj pripravnosti

BTR
Wikimedia
07.09.2015.
u 19:16

Središnji vojni okrug se aktivno priprema za stratešku vojnu vježbe Centar-2015, koja će se održati kasnije u rujnu. Vježbe će uključivati niz zapovjednih i stožernih vojnih vježbi kao i puni razmještaj snaga.

Ruski predsjednik Vladimir Putin zapovjedio je nenajavljenu inspekciju Središnjeg vojnog okruga ruskih oružanih snaga, izjavio je ruski ministar obrane Sergej Shoigu. "U skladu s Putinovom zapovijedi, postrojbe okruga, dijelovi zrakoplovnih snaga drugih vojnih okruga, zračno desantne snage i vojni transportni zrakoplovi, stavljeni su u puno borbenu pripravnost s početkom u 9:30 sati po moskovskom vremenu", rekao je Shoigu tijekom sastanka u ministarstvu obrane, piše Defender.

Tijekom inspekcije, vojnici će obavljati različite vojne vježbe testirajući svoju borbenu spremnost. Provjere će procijeniti spremnost zrakoplovne komponente za misije dugog doleta i slijetanja na nepoznatom terenu, Shoigu je dodao.

Središnji vojni okrug se aktivno priprema za stratešku vojnu vježbe Centar-2015, koja će se održati kasnije u rujnu. Vježbe će uključivati niz zapovjednih i stožernih vojnih vježbi kao i puni razmještaj snaga. Rusko ministarstvo obrane je ranije najavilo kako Rusija planira najmanje 4.000 vojnih vježbi u 2015.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije