AKTUALNO

Britanski vojni stručnjak: "Izrael mora napasti Iran!"

Izrael
Foto: Wikimedia CC
1/3
15.04.2016.
u 07:02

Pročitajte "zanimljive" izjave jednog od vodećih britanskih vojnih stručnjaka

Izrael bi trebao napasti Iran, izjavio je u utorak poznati britanski vojni stručnjak. "Židovska je država jedna snažna utvrda koja mora napasti iranski nuklearni program", dodao je, piše INN.

U svom obraćanju institutu Gatestone, bivši pukovnik Richard Kemp predstavio je nekoliko najozbiljnijih sigurnosnih izazova Zapadu te je dodao da je Izrael "moralna vertikala" u teškoj geopolitičkoj situaciji. Kemp, koji je iz britanske vojske otišao u mirovinu 2006. godine, danas je član HLMG-a (High Level Military Group), međunarodne skupine vojnih savjetnika i stručnjaka.

Foto: YT screenshot

Uz sve pohvale na izraelsku odlučnost i visoke etičke standarde, Izrael je ipak u medijima predstavljen kao slab protivnik terorizma. Kemp je naglasio kako je većina kritika upućena Izraelu zapravo rezultat običnog neznanja. "Pitao sam studente koliko ih vjeruje da je ilegalno ubijati nedužne ljude u vremenima rata. Iznenadilo me njihovo neznanje jer su svi odgovorili potvrdno. S činjenične strane, nije ilegalno ubijati nedužne civile u vremenima rata. To možda nije lijepo, nije poželjno, ali nije niti ilegalno."

Foto: Wikimedia CC

"Iako je ubijanje nedužnih civila očito nešto što moramo izbjegavati najviše što možemo, naši se neprijatelji skrivaju unutar populacije 'običnih' građana. Nekada moramo riskirati živote civila kako bi uništili neprijatelja. Strah od toga će značiti naš poraz."

Kemp je skeptičan oko mirovnog ugovora između Izraela i palestinskih vlasti. "Ne vjerujem da će doći do prave rezolucije izraelsko-palestinskog sukoba. Izrael želi živjeti u miru, a Arapi žele njegovo uništenje", dodao je. Kemp je naglasio iranski nuklearni program kao glavnu sigurnosnu prijetnju. Unatoč prošlogodišnjem dogovoru o zamrzavanju iranskog nuklearnog programa, Kemp je zabrinut oko islamskog nuklearnog potencijala u budućnosti te je pozvao Izrael da započne ofenzivu na Iran.

>>Izraelski ministar obrane: "Ovo je treći svjetski rat!"

>>Izrael razvija najnapredniji raketni sustav obrane na svijetu

Komentara 18

FI
fixnixx
11:03 15.04.2016.

Zbog takvih se i dešava krvoproliće na Bliskom istoku.

JV
josip.vujina
13:16 15.04.2016.

komu, čemu, zašto... High Level Military Group = CIA

PA
Pape5
22:43 15.04.2016.

Tko o čemu, zločinci o ratu! Samo ti njih potiči, Iran je "zalogaj" koji bi ugušio i puno jače, brojnije i moćnije, to bi im bio kraj i države i rata i zločina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije