AKTUALNO

Carpenter upozorava: "Putin može 'pregaziti' postrojbe NATO saveza u samo 60 sati!"

Rusija
Foto: Wikimedia CC
1/4
10.06.2016.
u 14:24

Kada je senator Cory Gardner pitao Carpentera što misli o izvješću RAND-a, Carpenter je potvrdno izjavio da je istinita tvrdnja da NATO savez nije spreman.

Visoki službenik američkog Ministarstva obrane izjavio je da postrojbe NATO saveza nisu uopće spremne za mogući sukob s Rusijom u europskom "buretu baruta", piše DailyMail.

Foto: REUTERS/Kacper Pempel

FOTO: Padobranci NATO saveza tijekom vježbe ANAKONDA-16

Michael Carpenter, zamjenik tajnika američkog Ministarstva obrane za Rusiju, Ukrajinu i Euroaziju, održao je govor ispred Senatskog vijeća za vanjske odnose o trenutnom stanju postrojaba NATO saveza u istočnoj Europi gdje napetosti rastu dok Rusija pojačava svoju vojnu prisutnost u regiji. Prije četiri mjeseca, nevladina organizacija RAND objavila je izvješće u kojem se nagađa da bi ruskoj vojsci trebalo samo 60 sati da "pregazi" postrojbe NATO saveza na Baltiku.

Foto: REUTERS/Kacper Pempel

Kada je senator Cory Gardner pitao Carpentera što misli o izvješću RAND-a, Carpenter je potvrdno izjavio da je istinita tvrdnja da NATO savez nije spreman. Međutim, Carpenter je izjavio da SAD može pomoći osnažiti vojnu priustnost NATO saveza u regiji. "Uvjeren sam da ćemo do kraja 2017. godine, kada budemo imali još jednu oklopljenu brigadu, imati snažno 'lijevo krilo' NATO saveza", dodao je Carpenter.

>>Putin poslao vojsku na ukrajinsku granicu zbog vojne vježbe NATO-saveza u Poljskoj – "Anakonda 16"

>>Poljak poginuo u sudaru s vozilom američke vojske

Komentara 40

Avatar Pinokio
Pinokio
14:55 10.06.2016.

Ajmo dati jos love za naoruzanje a manje za potrebe ljudi. Ocigledno je iz ovakvih izjava da se treba.

MA
MarkoKosmicki
17:49 10.06.2016.

i JNA je bila velesila,bilo je 60 naprama 1 ali su dobili po kljunu ratove dobiva pjesadija i protu tenkovske jedinice....

PA
Pape5
00:53 11.06.2016.

Ako je ovo istina, a ima sve atribute da bude tako, onda je ovo tako vruća šamarčina bahatim i samodopadnim zapadnjacima, da se sve puši iz oba uha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije