AKTUALNO

ISIL pretrpio velike gubitke tijekom napada sirijske vojske!

Sirijska vojska
Foto: Wikimedia CC
10.08.2016.
u 12:46

Vojska je udarila na borbene položaje terorista u selu Al-Qaser, na istoku gore Bouthaina te selima Kherbet Saad, Al-Masyada, Rajm Al-Dawleh te Al-Saqiyehu na istočnom i sjeveroistočnom dijelu provincije Sweida

Sirijska vojska nastavila je napredovati u provinciji Sweida te je nanijela teške i velike gubitke na okupiranom području tzv. Islamske države – na istočnom i sjeveroistočnom dijelu, piše Farsnews.

Vojska je udarila na borbene položaje terorista u selu Al-Qaser, na istoku gore Bouthaina te selima Kherbet Saad, Al-Masyada, Rajm Al-Dawleh te Al-Saqiyehu na istočnom i sjeveroistočnom dijelu provincije Sweida.

Ubijen je ili ranjen velik broj terorista tijekom različitih ofenziva sirijske vojske. Jučer je tijekom borbenih aktivnosti sirijska vojska odbila napad terorista na strateški aerodrom u zapadnom dijelu provincije Sweida. Teroristi su vraćeni na svoje početne položaje nakon napada na aerodrom Tha-Ala na zapadu Sweide; uništena su i borbena vozila s topovima kalibra 23 milimetara. U međuvremenu je Sirijsko ratno zrakoplovstvo udarilo na teroristička središta u jugozapadnom dijelu provincije Sweida.

Vojska je uništila središta te utvrđene postrojbe u mjestima Kharabi i Jbeibu na jugozapadu provincije Sweida. Tijekom vikenda vojska je odbila tzv. Islamsku državu te uništila nekoliko borbenih vozila sa strojnicama.

>>Sirijska redovna vojska zauzela značajne dijelove predgrađa Damaska

>>Islamska država navodno uništila sirijsku zračnu bazu koju su koristili Rusi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije