SJEVERNA KOREJA PRIJETI

KPA: "Koristit ćemo 'nuklearni mač pravde' protiv južnokorejsko-američkih vojnih vježbi!"

Rat
Foto: Wikimedia CC
02.03.2017.
u 19:04

Obećavši najjači vojni odgovor, glavni stožer Korejske narodne armije upozorava Seoul i Washington kako se moraju suočiti s posljedicama svoje provokacije.

Sjeverna Koreja upozorila je da će pokrenuti protunapad ako nedavno pokrenute južnokorejsko-američke vojne vježbe počnu ugrožavati njihovu neovisnost. Osudivši vježbe, Pjongjang tvrdi da je to generalna proba za veliku invazij protiv Sjeverne Koreje, piše IBTimes.

Obećavši najjači vojni odgovor, glavni stožer Korejske narodne armije upozorava Seoul i Washington kako se moraju suočiti s posljedicama svoje provokacije.

U izjavi za tisak Korejske narodne armije koju je prenijela Korejska središnja novinska agencija (KCNA) piše: "Naša vojska će im se suprotstaviti najjačim odgovorom; ovaj naš stav sada može vidjeti cijeli svijet, a to znači da nisu samo prazne riječi".

Upozorenje Pjongjanga stiglo je danas, dan nakon što je pokrenuta vojna vježba "Foal Eagle" između Južne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država. Vježbe će se održavati do kraja travnja.

Rat riječima koji je započeo tijekom nove vojne vježbe na podijeljenom Korejskom poluotoku nije novost jer Sjeverna Koreja vidi svaku vojnu vježbu Južne Koreje kao mogući napad. Međutim, Južna Koreja i SAD tvrde kako je svrha ove vojne vježbe isključivo obrambena.

"Ako američki imperijalisti i njihova satelitska država Južna Koreja ispale jedan projektil u naše teritorijalne vode, Korejska narodna armija će pokrenuti vrlo snažne vojne protuudare.

Sjevernokorejska narodna armija će se obraniti te udariti na agresora sa svojim 'dragocjenim nuklearnim mačem pravde", piše u reportaži Korejske središnje novinske agencije.

>>Kina će pratiti svaki pokret američkog novog razarača USS Zumwalta

>>Sjeverna Koreja gradila tajne tunele kako bi napala Južnu Koreju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije