OTOČJE JEJU

Kina će pratiti svaki pokret američkog novog razarača USS Zumwalta

Rat
Foto: Wikimedia CC
08.02.2017.
u 17:46

Odgovor je stigao nakon izvještaja u kojem piše da je zapovjednik Američkog pacifičkog zapovjedništva Harry B. Harris ml. ponudio slanje najnovijeg razarača Američke mornarice USS Zumwalta na otok Jeju, koji je u vlasništvu Republike Koreje.

"Kineska strana će promatrati svako djelovanje određenih snaga koje mogu utjecati na regionalni mir, sigurnost i stabilnost", izjavio je glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Lu Kang na konferenciji za novinare u utorak, piše People.

Njegov je odgovor stigao nakon izvještaja u kojem piše da je zapovjednik Američkog pacifičkog zapovjedništva Harry B. Harris ml. ponudio slanje najnovijeg razarača Američke mornarice USS Zumwalta na otok Jeju, koji je u vlasništvu Republike Koreje. Analitičari tvrde kako je cilj navedene moguće operacije sprečavanje prolaska kineskih brodova prema Tihom oceanu. Glasnogovornik korejskog ministarstva obrane također je izjavio kako će Seoul prvo razmisliti o odgovoru ako to američka strana službeno zatraži.

"Vjerujemo da bi vojna suradnja između ključnih zemalja u regiji trebala voditi prema regionalnom miru, stabilnosti, a ne obrnuto. Sigurno ćemo reći ne ovakvom razvoju događaja ako posljedice dogovora ugrožavaju kinesku sigurnost", dodao je Lu.

>>Kina poslala ratne brodove prema otočju Senkaku u Istočno kineskom moru

>>Kina će prodavati nove rakete "AR-2" u inozemstvo

Komentara 6

Avatar Abcd....
Abcd....
16:52 09.02.2017.

Nece im biti tesko pratiti posto to smece je stalno u kvaru, od porinuca.

Avatar intimus500
intimus500
14:34 10.02.2017.

a što ću raditi kad ugrade predviđeno naoružanje ... svaki razarač će imati jednog kineskog izaslanika/promatrača :)

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
21:11 11.02.2017.

pratu ga, kako bi ga mogli oteglit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije