AKTUALNO

Lavrov: "Rusija će surađivati s NATO savezom uz određene uvjete"

Lavrov i Putin
Wikimedia
25.03.2016.
u 20:33

Ne smiju se nastaviti stari odnosi koji su stvoreni daleko prije sirijske krize.

Moskva je spremna ponovno surađivati s NATO savezom ali samo dok postoji međusobno poštivanje, piše Sputnik.

Moskva će ponovno surađivati s NATO savezom ako savez promjeni svoj negativan stav prema Rusiji, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. "Mi smo spremni promijeniti naše stavove o suradnji ako kolege iz NATO saveza donesu određene odluke i prekinu negativno gledati na Rusiju", rekao je Lavrov nakon razgovora s talijanskim kolegom Paolom Gentilonijem. Prema ministru vanjskih poslova, Rusi ne žele održavati zamrznute mehanizme suradnje između Rusije, Europske Unije i NATO saveza jer su oni jako važni u globalnoj borbi protiv terorizma. Ne smiju se nastaviti stari odnosi koji su stvoreni daleko prije sirijske krize.

Ranije tog dana, ruski ministar obrane Sergej Šojgu izjavio je da Moskva želi poslati 1 100 komada moderne vojne opreme u ruski zapadni vojni okrug kao odgovor na rast aktivnosti NATO saveza u Europi na blizu ruskih zapadnih granica. Oprema se sastoji od modernih aviona, helikoptera, tenkova i oklopljenih vozila.

Nekoliko dana prije američki kandidat za predsjednika Donald Trump zatražio je i da SAD preispita svoj odnos s NATO savezom, piše ruski Sputnik. Trump je nazvao savez zastarjelim jer bi na prvom mjestu trebala biti borba protiv terorizma.

>>Putin vraća najveće borbene krstarice Sovjetskog Saveza natrag u upotrebu?!

>>Rusija testirala hipersonične rakete "Zirkon" koje postižu brzinu od 5 macha

Komentara 8

Avatar Naravno
Naravno
19:24 27.03.2016.

Idler 3 evo Rusi koji su se povukli šta rade : Ruska avijacija je u protekla 24 sata obavila 40 borbenih letova u oblasti Palmire, bombardovano je 158 terorističkih objekata, a više od 100 terorista je ubijeno, saopštio je ruskiio je ruski Centar za pomirenje neprijateljskih strana u Siriji. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, „U oblasti naselja Tadmor (Palmira, provincija Homs) ruska avijacija je za protekla 24 sata ostvarila 40 borbenih letova. Izvedeni su napadi na 158 objekata terorista, u kojima je ubijeno više od 100 boraca, uništena su 4 tenka, 3 artiljerijska uređaja, 4 skladišta sa municijom i 5 automobila“, piše u biltenu Centra, objavljenom na sajtu Ministarstva odbrane Rusije. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, U protekla 24 sata Centar za pomirenje je zabeležio devet slučajeva narušavanja primirja: tri u sirijskoj provinciji Alep, a po dva u provincijama Damask, Latakija i Homs.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Avatar krajeblizu
krajeblizu
19:38 29.03.2016.

zna kaj dela!!!!

Avatar Idler 3
Idler 3
22:09 25.03.2016.

Zanimljivo, a uvjeravaju nas kak Rusija pobjeđiva u Siriji, gaze ISIL....a oni se povukli i još kakti nude Amerima ruku >;-)) Dajte-najte, pa valjda je jednostavno zbrojit 2+2 ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije