ZANIMLJIVOSTI

Mussolini je bio seksualni manijak, ali je cijeli život volio samo jednu ženu

Rat
Foto: Wikimedia CC
26.02.2017.
u 10:21

Taj ključni prvi susret i strastvena afera između Clarette i njezinog "Bena" detaljno je opisana u novoj biografiji Petacci koju je napisao povjesničar Richard Bosworth.

Priča počinje kao romantični roman. Krasnog proljetnog dana u Rimu 1932. godine, dvadesetogodišnja Claretta Petacci i njezin zaručnik, talijanski poručnik, krenuli su limuzinom prema plaži, piše DailyMail.

Između njih, na zadnjem sjedištu njihove Lancie sjedila je devetogodišnja sestra Clarette, Myriam. Cesta prema obali bila je čudo moderne tehnologije, autocesta koja je izgrađena prema zapovijedi talijanskog fašističkog diktatora, premijera Benita Mussolinija. U svojoj 49. godini bio je na vrhuncu moći. Talijani su ga obožavali te ga zvali Il Duce. Čak je i Mahatma Gandhi izjavio da Mussolini posjeduje strastvenu ljubav prema svom narodu. Istoga dana, Il Duce je također vozio prema Del mareu u njegovom crvenom automobilu Alfa Romeo 8C. Blizu Ostie, Mussolini je autom brzo zaobišao limuzinu te potrubio.

Mlada djevojka se sa zadnjeg sjedala nasmiješila i mahnula. U jednom je trenutku pogledao u njezine oči te je "bio gotov". Ubrzo je zaustavivši se signalizirao Lanciji da stane. Claretta je odmah prepoznala Mussolinija te odmah izašla iz automobila. "Moram se pozdraviti s njim", izjavila je te dodala da ovakav trenutak čeka već duže vremena. Taj ključni prvi susret i strastvena afera između Clarette i njezinog "Bena" detaljno je opisana u novoj biografiji Petacci koju je napisao povjesničar Richard Bosworth.

Claretta je bila zaljubljena u Mussolinija godinama, još od pokušaja atentata iz 1926. godine kada je psihički nestabilna irska aristokratkinja Violet Gibson zapucala na njega revolverom. Metak je zamalo promašio njegov nos. Tada je četrnaestogodišnja školarka Claretta bila užasnuta te je ubrzo napisala pismo Il Duceu u kojem je pisalo: "O Duce, zašto nisam ja s tobom? Mogla sam zadaviti tu groznu ženu?

Rekla mu je da je sanjala kako stavlja svoju glavu na njegova prsa kako bi osjetila lupanje njegovog velikog srca. Uskoro su tinejdžerske fantazije bile ostvarene.

Clareetta je bila samo jedna od mnogo žena koje su smatrale Mussolinija neodoljivim. Claretta Petacci, koja je bila iz dobre rimske obitelji nije bila kao ostale žene. Ona ga je obožavala ali nije odmah htjela spavati s njim. Mussolini, koji je bio oženjen majkom svojih petero djece Rachele Guidi, pozvao je Clarettu da ga posjeti u njegovoj službenoj rezidenciji Palazzo Venezia, ali da uđe stražnjim ulazom.

Uskoro ju je počeo zvati telefonom nekoliko puta dnevno. Pozvao je njezinu majku, poznatu Giuseppinu Petacci koja je bila poznata pod nadimkom Il Madro u svoj ured. Zahtjevao je: "Je li Vaša kćer čista? Pratite ju; tko god ima privilegiju da se druži s Mussolinijem, ne smije imati dečke".

Uskoro je tražio Giuseppino dopuštenje da bude Clarettin ljubavnik. Odgovorila je pozitivno te dodala: "Sama pomisao da će biti blizu čovjeka poput Vas me čini sretnom". Giuseppina je također bila dio afere jer je zvala Mussolinija da spava u njihovoj vili u sjevernom predgrađu Rima u sobi njezine kćerke koja je kompletno bila uređena u ružičastoj boji.

Godine 1926., žena Winstona Churchilla pisala je svom mužu ''da Il Duce posjeduje vrlo šarmantan osmijeh i najljepše smeđe oči koje možete pogledati ali ne zadugo''.

Međutim, on je užasno tretirao žene oko sebe. Rođen je 1883. godine, na sjeveru Italije u gradu Predappio. Bio je sin socijalističkog kovača. Do svojih tinejdžerskih dana bio je regularni gost gradskog bordela, a kroz život je tvrdio kako mu može pokrenuti libido isključivo zamisao da žena koja dijeli krevet s njim je prostitutka. Jedino vođenje ljubavi koje je razumio bilo je blisko silovanju, a njegov seksualni apetit rastao je iz godine u godinu. Spavao je s četiri žene dnevno te je imao na desetke žena koje su mu dolazile nakon poziva. Nakon što je došao na vlast 1922. godine, njegovo je osoblje trebalo proći kroz sva pisma obožavateljica, najčešće udanih žena, te je birao najbolje kandidatkinje za seks.

Nekoliko odabranih bi došlo u njegov ured. Seks s Il Duceom je trajao obično pet minuta te nije mario za partnerovo zadovoljstvo.

Često je htio žene nižeg staleža jer se jačih žena plašio. Kada ga je kćer talijanskog kralja, princeza Marija Jose, pokušala zavesti te skinula haljinu i otkrila mu samo mali dio odjeće na grudima, priznao je da nije dorastao prilici.

Žena koja ga je najviše odbijala probudila je u njemu neshvatljivu želju. U pismu je kasnije opisao silovanje mlade djevice: "Uhvatio sam je na stubama, bacio u kut iza vrata te je učinio mojom. Uskoro je plakala te me uvrijedila kroz suze".

Međutim, dok god je Claretta bila bar u očima rimskog građanstva neudana djevica, njezino prijateljstvo s oženjenim muškarcem nije moglo biti javno potvrđeno zbog potencijalnog skandala. Kako bi zadovoljila Mussolinija, ubrzo se udala za svog zaručnika, poručnika Federicija 1934. godine.

Nakon medenog mjeseca u Veneciji, vratila se u Rim svom ljubavniku. Ubrzo su žestoko vodili ljubav. U jednom je navratu zabio zube u njezina ramena, a u drugom joj je skoro uho odgrizao.

"Izgubim kontrolu", rekao joj je. Claretta je odgovorila: "Moja ogromna ljubavi, bio si tako lijep večeras. Bio si agresivan kao lav i nasilan".

Što je njegova žena Rachele mislila o njihovoj aferi nije poznato. 

Mussolini je imao brak prije Rachele. Ubrzo je bivšu ženu strpao u umobolnicu te oženio Rachele u prosincu 1915. godine. Bila je svjesna testosterona svog muža. Čak joj je i pokazivao pisma žena da se žele naći s njim, a ona se samo nasmijala.

Međutim, Clarettu nije mogao tako lako odbaciti. Krajem 1939. godine, poslao je njezinog muža u Tokijo da bude vojni ataše. Sada je ostao sam sa svojom ljubavnicom, međutim bio je užasnut da ona razmišlja o drugim muškarcima.

Kada je posumnjao da postaje bliska s obiteljskim prijateljem pobjesnio je te zaprijetio da će joj presjeći vrat; "Zaklat ću te kao vola"; ili je poslati u umobolnicu.

Il Duce je naravno mogao biti s ostalim ženama, uključujući i francusku novinarku, groficu Magdu Fontagnes koja je nosila razna krzna te antilop cipele

Rastom snage Trećeg Reicha, promijenio se njegov odnos s Hitlerom. Nekada je Mussolini bio veliki državnik. Godine 1934. gotovo je izbio rat između dvije zemlje kada je Hitler odbacio Il Duceove želje te pokušao pripojiti Austriju (u tome je i uspio 1938. godine). Uskoro je Mussolini trebao ugađati Hitleru.

Tako je počeo progoniti talijanske Židove. U lipnju 1940. godine na kraju rata s Francuskom, Italija je ušla u rat na strani nacista. Kraj za Il Ducea započeo je 1941. godine kada je SAD ušao u rat.

Italija je bila gladna nakon što su saveznici blokirali sve puteve prema Sjevernoj Africi. Nakon što su savezničke postrojbe započele s invazijom Europe na Siciliji u srpnju 1943. godine, Mussolini je održao redovni sastanak s talijanskim kraljem Viktorom Emmanuelom. "Moj dragi Duce, više nije dobro. Italija je u komadićima. Postali ste najomraženiji čovjek u Italiji", rekao je kralj. Mussolini je sljedećeg dana prebačen u kućni pritvor, ali samo do rujna. Uskoro je stigla posebna jedinica Waffen SS-a. Dočekao ih je riječima: "Znao sam da me moj Adolf neće izdati".

Hitler ga je instalirao kao vođu satelitske države sjeverne Italije. Doveo je svoju ljubavnicu u Rim, ali u travnju 1945. godine odlučili su pobjeći u neutralnu Švicarsku.

Blizu rijeke Como, talijanski su partizani otkrili kamion u kojem je bio Mussolini, maskiran u odoru njemačko zrakoplovstva pod dekama uz kofer pun novaca. U sljedećem su kamionu pronašli prestrašenu Clarettu. Odvezeni su u selo Mezzegru, gdje su 27. travnja 1945. godine, dva dana prije Hitlerovog samoubojstva, proglašeni krivima te osuđeni na smrt. Nakon što je vođa partizana podignuo pušku, Claretta je zagrlila Mussolinija te vrisnula: "Ne! On ne smije umrijeti!"

Prvi ju je metak odmah ubio. Puška se zaglavila te je drugi metak samo ranio Mussolinija. Rastrgao je košulju te zamolio da završe posao. Pogodili su ga u prsa. Tijela su prebačena u Pizzale Loreto u Milano. Claretta nije nosila donje rublje kada je umrla. Kako bi sačuvali njezino dostojanstvo, neke starije žene su isplele kratku suknju koju su joj obukle prije nego je obješena uz svog ljubavnika kao običan komad mesa.

>>Britanci napali Talijane u Africi

>>Talijanski borbeni tenk Fiat-Ansaldo M13/40

Komentara 1

SV
svojaja
13:52 26.02.2017.

Opet partizani krivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije