AKTUALNO

Nova ruska borbena platforma Armata dobiva oklop za urbano ratovanje

Armata T14
Foto: Wikimedia CC
23.08.2016.
u 16:02

Ovakvi će štitovi moći zaštititi oklopljena vozila od kumulativnih projektila te navođenih protutenkovskih raketa - najveće prijetnje na urbanom terenu.

Kotači i gusjenice nove ruske oklopljene borbene platforme Armate biti će opremljene dodatnim zaštitnim oklopom, piše RBTH.

Ruski istraživački institut razvija novu opremu za navedenu platformu. Prema stručnjacima, štitovi u obliku ploče koji su naizgled slični rešetkama na metalnim krevetima će se postaviti na tenkove. Ovakvi će štitovi moći zaštititi oklopljena vozila od kumulativnih projektila te navođenih protutenkovskih raketa - najveće prijetnje na urbanom terenu. Novi bi štitovi trebali oštetiti bojevu glavu te preusmjeriti energiju od eksplozije kako kumulativna granata ne bi probila oklop.

Projektanti su ipak skeptični oko razvoja jer vjeruju da su takvi štitovi (bočne ploče) inferiorniji od dinamičnog oklopa u borbi.

"Bočne ploče su te tehnički jednostavnije i izvedivije; povećavaju razinu zaštite motora te prijenosa u urbanom ratovanju", izjavio je Dmitry Safonov, vojni dopisnik Izvestije. Rusko ministarstvo obrane već je testiralo bočne rešetke na oklopljenom transporteru BTR-80. Dodatni oklop će se postaviti na bočne strane trupa vozila koji je testiran i protiv kemijskih oružja. Prema testovima, vozila mogu zadržati svoju mobilnost te zaštitu od protutenkovskih kumulativnih granata te navođenih raketa.

>>Sprema li se Rusija za nuklearni rat?

>>Rusija ima jaču vojsku od Velike Britanije!

Komentara 36

Avatar Propaganda
Propaganda
21:49 23.08.2016.

hahah koliko rusofila ima ovdje same minuse dobivamo jer ne smatramo taj tenk najboljim

DU
Deleted user
11:28 24.08.2016.

Pa jedno vrijeme su smatrali Izraelski tenk neuništivim. Onda su izraelci izgubili toliko tenkova u ratu protiv palestinaca da su im ameri nudili svoje tenkove. Toliko o tome koliko su tenkovi "zaštićeni" naravno da će svaka vojska pokušati napraviti što bolji tenk pa ga usput dobro nahvaliti. A onda kada dođe rat sve se okrene naopako.

Avatar Propaganda
Propaganda
21:54 23.08.2016.

a što bude kada naleti na PL-01 jedino prah od tenka će ostat taj Armata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije