MOGUĆI SCENARIJ?

Putin prijeti nuklearnim oružjem Islamskoj državi!

Putin
Foto: REUTERS/Aleksey Nikolsky
1/3
10.12.2015.
u 06:37

Ruski je predsjednik izjavio da je korištenje nuklearnog oružje mogućnost, ali se nada da nuklearnu razornu moć nikada neće trebati upotrebljavati u borbi protiv terorizma

Vladimir Putin upozorio je da novi raketni sustav koji koriste ruske podmornice u ratu protiv Islamske države u Siriji, može biti pojačan nuklearnim bojevim glavama, piše Dailymail.

Rusija je prvi put koristila podmornice u sirijskom sukobu. Podmornica je lansirala rakete iz Sredozemnog mora na položaje Islamske države u Siriji.

Foto: Rusko Ministarstvo obrane

Ruski je predsjednik izjavio da je korištenje nuklearnog oružja mogućnost, ali se nada da nuklearnu razornu moć nikada neće trebati upotrebljavati u borbi protiv terorizma. Njegovo je upozorenje stiglo nakon što je Rusija pojačala svoje napade s mora i iz zraka.

Foto: Rusko Ministarstvo obrane

Vjeruje se da neke od ruskih raketa imaju domet veći od 2 000 kilometara.

Putin je pričao i na nacionalnoj televiziji. Izjavio je da je ruska vojska uništila preko 300 različitih ciljeva u prošla tri dana te je pomogla sirijskim specijalcima da pronađu "crnu kutiju" ruskog mlažnjaka, srušenog od strane Turskog ratnog zrakoplovstva.

>>Pogledajte kako ruska podmornica ispaljuje rakete na Islamsku Državu u Siriji

>>SAD i saveznici izvršili 26 zračnih napada na Islamsku Državu

Komentara 1

OB
oblivion
18:05 10.12.2015.

hebali smo ježa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije