BOMBARDIRANJE

SAD i saveznici izvršili 26 zračnih napada na Islamsku Državu

US
Foto: Wikimedia Commons
1/2
09.12.2015.
u 15:54

Nakon što je Turska nedavno ušla u sjeverni Irak, napetosti su sve jače. Irak je dao ultimatum Turskoj da povuče svoje snage.

Sjedinjene Američke Države i njezini saveznici izvršili su 26 zračnih napada na militante Islamske Države u Iraku i Siriji u utorak, izjavila je vojna koalicija u svom priopćenju za medije, piše Reuters.

U Iraku su 22 zračna napada blizu 10 različitih gradova uništila nekoliko zgrada, spremišta za vojnu opremu i ostalih ciljeva. Četiri zračna napada u Siriji pogodila su naftne rafinerije i ostale mete, piše u današnjem priopćenju. Vojni se udari nastavljaju na Irak i Siriju unatoč sve više civilnih žrtava. Nakon što je Turska nedavno ušla u sjeverni Irak, napetosti su sve jače. Irak je dao ultimatum Turskoj da povuče svoje snage. Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu izjavio je u ponedjeljak da je Ankara poslala vojsku blizu grada Mosula u sjevernom Iraku 3. prosinca kako bi zaštitila turske vojnike koji su već duže na tim položajima. Mosul je okupiran od strane Islamske Države još od ljeta 2014. godine. Što će se dogoditi u Iraku, možemo samo nagađati.

Foto: Wikimedia Commons

>>Baghdad: "Povucite svoje postrojbe"

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar gamice
gamice
18:28 09.12.2015.

turci=isil. Turci ih podržavaju, u redovima Isila ima 2500 tursih džihadista. triba i turke ko i sve muslimane tirat što dalje.

GR
Goran Raguž
23:19 09.12.2015.

Pa neki dan ste javili da Amerikanci ne smiju letiti nad Sirijom?! Zapravo, kada govorite istinu?!

GR
Goran Raguž
23:07 11.12.2015.

Pa zašto nije bioonnikoga izvZagreba na peoslavi 10!g Russiactodaya?, Panjjebvasmpozvalo?, dok nemanju kusturicu jeste i to caru uz nogu. Samo nigdje dosna karakasa ili despota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije