IZVJEŠTAJ

Rusija otkrila slike nove rakete "Sotona 2" koja može unišititi Francusku ili Teksas!

Raketa
Foto: Wikimedia CC
1/2
27.10.2016.
u 21:01

Raketa će imati domet od oko 11 000 kilometara, a bojeva glava će težiti oko 100 tona te je nasljednik rakete R-36M Vojvoda.

Ruska korporacija otkrila je slike novog oružja ruskog arsenala: "Sarmat" interkontinentalna balistička raketa, poznatija pod imenom "Sotona 2", piše CNN.

"Raketa RS-28 Sarmat može uništiti dijelove zemlje kao što su Teksas ili Francuska", izjavio je ruski Sputnik u svibnju. Sliku rakete objavio je Projektni ured za rakete Makeyev na svom web-sjedištu. Zamjenik ruskog ministra obrane Yuri Borsiov izjavio je da bojeva glava Sarmata može uništiti mete koje lete iznad Sjevernog i Južnog pola, objavila je ruska novinska agencija TASS u utorak.

Foto: Makeyev Rocket Design Bureau

Raketa će imati domet od oko 11 000 kilometara, a težit će oko 100 tona te je nasljednik rakete R-36M Vojvoda. Prema objavi na web-sjedištu, piše da je glavna zadaća "Sarmata" jamstvo ruskim strateškim snagama da se koristi kao učinkovit način odvraćanja od napada".

NATO savez učvršćuje svoje obrambene položaje na ruskoj granici usred rasta napetosti oko ruskog vojnog smjera. Ministri obrane NATO saveza trenutno drže sastanke u Bruxellesu kako bi razgovarali o trenutnoj situaciji te borbi protiv tzv. Islamske države.

>>Pogledajte snimku spašavanja ruskog nosača aviona

>>Rusija testira nove rakete u Siriji

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar TheJack
TheJack
22:14 27.10.2016.

"a bojeva glava će težiti oko 100 tona te je nasljednik rakete R-36M Vojvoda" 100 tona!?!? Bojeva glava!?

AR
aragonpes
22:10 27.10.2016.

Bojeva glava od 100 tona....pa tko piše ovakve gluposti...

Avatar pendreck
pendreck
22:23 27.10.2016.

Ocito je clanak za osobe koje ne znaju stoje overkill: Roknes jednu raketu dobis 100... radioaktivno zatrovan na tisuce godina. Razumljivo, to ne koze osobe s non stop >2 promila C2H5OH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije