AKTUALNO

Sjeverna Koreja poslala milijun pamfleta na Južnu Koreju!

Sjeverna Koreja
Foto: Wikimedia
18.01.2016.
u 17:14

Južna Koreja, SAD i ostale zemlje žele kazniti Sjevernu Koreju zato što je testirala bombu.

Sjeverna Koreja poslala je balonom oko milijun pamfleta usred velike napetosti između sukobljenih zemalja zbog sjevernokorejskog nuklearnog testa, piše Guardian.

Nastavljen je "hladnoratovski sukob" dviju zemalja nakon što je 6. siječnja Sjeverna Koreja navodno testirala vodikovu bombu. Južna Koreja nastavila je s puštanjem propagadnih materijala i glazbe s velikih zvučnika na granici, a Sjeverna Koreja odmah je uzvratila ponovnim paljenjem svojih velikih zvučnika na granici te je poslala balone preko granice koji nose pamflete koji grozno opisuju Južnu Koreju. Seul je izjavio da Sjeverna Koreja šalje balone svakoga dana.

Takvo zasipanje pamfletima završilo je 2004. godine kada su zemlje završile s psihološkim ratom. Aktivisti Južne Koreje ipak su znali poslati propagandne balone na sjever te su tako izazvali žestoke reakcije. Južna Koreja, SAD i ostale zemlje žele kazniti Sjevernu Koreju zato što je testirala bombu. Ubrzo nakon testiranja, dužnosnici Sigurnosnog vijeća UN-a odlučili su nametnuti nove sankcije Sjevernoj Koreji. Ipak nije jasno hoće li Kina, kao zadnji saveznik Sjeverne Koreje, sudjelovati u određivanju sankcija Sjevernoj Koreji.

>>Pokazivanje mišića: bombarder B-52 preletio Južnu Koreju

Komentara 1

Avatar Dr Evil
Dr Evil
07:54 19.01.2016.

pušta probne balone?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije