AKTUALNO

Velika Britanija poslala po prvi puta tenkove Eurotunelom

Britanci
Foto: Britansko ministarstvo obrane
19.01.2017.
u 16:13

Pet oklopljenih vozila je postavljeno na vagone te poslano u Francusku i nazad u vježbi koja je završila u utorak navečer.

Britanska vojska je poslala tenkove kroz tunel ispod Engleskog kanala (La Manche) kako bi se testirala željeznička mreža u slučaju potrebe hitne akcije na istoku Europe, piše Standard.

Pet oklopljenih vozila je postavljeno na vagone te poslano u Francusku i nazad u vježbi koja je završila u utorak navečer. Vježba je planirana unaprijed kako bi se testirala brzina i učinkovitost slanja vozila i obrane u Europu željeznicom u slučaju krize s Rusijom.

Ministarstvo obrane nije u potpunosti prenosilo izvještaje vojne vježbe nego je samo objavljen Tweet i fotografija.

Tunel koji spaja Folkestone u Kentu i Conquelles kod Calaisa se prije koristio kako bi se prevozile zalihe i operma ali nikada oklopljena vozila, prenosi je Daily Telegraph.

Glasnogovornik ministarstva obrane je izjavio: "Vojska je uspješno završila vježbu kako bi provjerila način korištenja tunela ispod kanala kako bi se prevozili oklopnjaci te oprema u Europu, te kako bi se ojačala agilnost naših Oružanih snaga".

Vijest je stigla nakon što se na proljeće Britanija priprema poslati 800 vojnika i manji broj tenkova i bespilotnih letjelica u Estoniju, ali će ti tenkovi putovati iz baze u Njemačkoj, a ne Ujedinjenom Kraljevstvu.

>>Britanska vojska izgradit će prototip laserskog oružja

>>Bitka za Maltu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije