AKTUALNO

Vojska Sjeverne Koreje bori se u Siriji!

Sj Koreja
Foto: Wikimedia CC
23.03.2016.
u 17:12

Pjongjang i dalje održava prijateljske odnose s diktatorom u Damasku dok istovremeno i Rusija podržava Assadovu vladavinu.

Dvije sjevernokorejske vojne postrojbe bore se na strani predsjednika Bashara Al-Assada u Sirijskom sukobu, piše Upi.

Visoki službenik sirijske opozicije Asaad Al-Zoubi izjavio je za rusku novinsku agenciju TASS da je Sjeverna Koreja poslala vojsku u "njihov" građanski rat. Prema navodima Al-Zoubija, postrojbe se zovu Chalma-1 i Chalma-2.

Sirijski delegat objavio je ove informacije na sirijskim mirovnim pregovorima u sjedištu Ujedinjenih Naroda u Ženevi. Al-Zoubi je dodao da se borci iz Irana i Afganistana bore na strani Assada.

Ruski Sputnik International potvrdio je tvrdnje sirijskog predstavnika o sjevernokorejskim postrojbama na Bliskom istoku, te je citirao Al-Zoubijeve navode da su sjevernokorejske postrojbe jako opasne. Građanski rat traje već pet godina, a Assadov "režim" ima prednost u mirovnim pregovorima.

Pjongjyang i dalje održava prijateljske odnose s diktatorom u Damasku dok istovremeno i Rusija podržava Assadovu vladavinu. Sjeverna Koreja je veliki saveznik sirijske vlade Bashara Al-Assada.

Pjongjang je također pomogao izgraditi nuklearni pogon u Siriji kojeg su 2007. uništili izraelci zračnim napadima. Prošlog je rujna Sirija nazvala jedan par po bivšem "velikom vođi" Sjeverne Koreje Kim Il Sungu.

>>Sjeverna Koreja poslala milijun pamfleta na Južnu Koreju!

>>Tko bi još želio ratovati s ovim vojnim silama?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije