Bestseler 'Biblija nije sveta knjiga' došao u Hrvatsku: Intervju s autorom kontroverzne teorije
Komentari 47

Ovo je kao kad čovjek koji se nikad nije zaljubio tvrdi da ne postoji ljubav ;)

sve do samog kraja sam sa zanimanjem čitao ovaj tekst,ali kad je došao do samog kraja,shvatio sam koje biće nadahnjuje ovog samozvanog "poznavaoca" Sv.Pisma..naravno da sotona u kojeg on ne vjeruje da postoji i odmah mi je postalo jasno koji je cilj ove knjige ali i članka ovog autora...preglupi pokušaj diskreditacije Boga i Biblije..
ne bi me čudilo da u tom svom prevođenju Biblije uvali sve i svašta pa i to da je Bog rekao da je gej okej, to je sad "moderno"
"artemizijski mjesec, koji dolazi nakon mjeseca ŽIDOVSKOG USKRSA...". WTF??? Hahajhahahahahaha....genijalno...
Cina se da je gos.novinar stolon zaokupljen ovim temama,sto nas Hrvata briga za tog glupog nazovi strucnjaka
Još jedan izgubljen čovijek.
ovog je u hrvatsku pozvao zakošek a ako slučajno nije on onda je horvat po nalogu partije 100% .)
Ono što je fascinantno je to da imamo na tisuće teologa - dakle visokoobrazovanih ljudi - i oni nisu jedinstveni i ne mogu sve objasniti. Ovdje sada imamo čovjeka koji sve zna i oko Sotone i proroka i postanku ljudi i sl. Ponovio bi rijeći ministra Šustara:"Znanost koja nudi sve odgovore i ne ostavlja prostora za neke diskusije i rasparave je pseudoznanost - nešto kao astrologija, numerologija i sl."
Vecina komentara su jadni! Covjek ne negira postojanje Boga. Govori samo sta je on preveo a posto ( hrvatski) katolici slabo poznaju druge religije, za njih je jedina istina , sta kazu svecenici. Postoje razne religije i svi vjeruju da postoji Bog ili zivotna energija. Indijci imaju vecu duhovnu svijest nego hrvati i zapad. I arheolozi pronalaze ostatke drevnih civilizacija, koje su bile razvijenije od nase. Na hieroglifima se vide UFO crtezi a spominju se i u bibliji. Covjecanstvo ce se kad tad morato suociti sa ovim sto je ovaj covjek rekao.
Religija i sve oko nje je ponajprije enormni biznis...

Prvo bih odgovorio onima ovdje koji ovdje komentiraju iz neznanja ili jednostavno osjećaju prijezir prema Židovima stih iz Evanđelja po Ivanu (Novi zavjet) 4:22 "Vi ne znate čemu se klanjate; mi znamo čemu se klanjamo ; jer spasenje dolazi od Židova." Čitav Novi zavjet je uronjen u Zakon i proroke, a Židovi su izabrani narod. I Isus je Židov, i apostoli su Židovi, i prvo se kršćanstvo širilo upravo u sinagogama. Čitajte ljudi Novi zavjet! Što se tiče ovog članka mogu samo napisati kako mi nije jasan bombastičan naslov jer iz teksta nisam vidio ništa osim "otkrića" oko razlika između riječi i prijevoda te nejasnih objašnjenja koje koliko god puta pročitao su opet maglovita. Gospodinu Biglinu bih sugerirao da ozbiljno shvati riječi Biblije kako je jako opasno zavoditi ljude i dovoditi ih u zabludu jer nisu svi načitani kao oni već su jednostavni ljudi. A tko dovodi ljude u zabludu posebno ako samo pročita ova naslov knjige čini težak grijeh. Posebno jer je vidljivo kako je to učinio zbog čistog marketinga.
U ovoj knjizi se samo potvrđuju činjenice koje se iznose u nekim raspravama i tu su jedino novine da se uz ostale, nalaze u navedenim izvorima. Naravno potrebno je sasvim poznavati materiju kako bi se izveli neki zaključci. Kao napr da je bog transcedentno ne i realno biće i pojašnjava se nauci neobjašnjiv prijelaz iz homoida u homosapiensa. Ovdje se je sumnjalo u neku posebnu intervenciju izvana i ona se sada potvrđuje. Ako to prihvatimo. Uopće u ovim razgovorima ne treba biti isključiv i valja slobodno razmišljati.
Poslusajte predavanja doticnog na Youtubu, tko prica italijanski, pola se ne razumije sta trkelja, i ne zato sto upotrebljava strucne izraze, nego sto je munjen u glavu i nabrijan ..ahahah.. njo njo njo, frflja i palamudi, teska depra. A nikad se ne smije, odvratan ka pas.
Gledala sam sva njegova predavanja na Youtubu, prva dva su zanimljiva, kasnije se ponavlja kao papagaj. Na FB smo nesto pricali, nesto sam ga pitala ne sjecam se tocno sto, znam samo da nije znao odgovoriti. Naravno sudjelovali su i ostali citatelji u diskusiji, bolji poznavaoci Biblije od mene, i s njima je posrcao. Sve da je i istinita njegova teza, mislim da mi nikakve koristi od toga nemamo. Bolje da ljudi u nesto vjeruju, posebno ljudi s teskim zivotnim problemima, bolesni etc. to im daje snagu za novo sutra. Bez vjere bi padali u tesku depru, i vrsili masovna suicida. Dobro je sto su ga istjerali iz Vatikana.. ahaha.. uostalom svaki malo pametniji covjek je i sam dosao do slicnog zakljucka i bez njega. Ali, the show must go on, zivi zivot, uzivaj dok mozes, ionako iz ove koze ne mozes.
Biblija je jedan u nizu mitova kojima povijest i kulture obiluju. Jezik biblije je jezik mita, dakle apsurdnog i fantastičnog....tko ima mozga da zbroji 2 i 2 jasno mu je o čemu se radi. Bog nije ostavio traga ni uu prirodi ni u povijesti.Ako jest demantirajte me dokazima ! Ovaj lik otkriva toplu vodu.....
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
ajme koja hrpa gluposti. pa i djeca u pučkoj školi znaju da bibilija nije knjiga napisana u jednom određenom trenutku, nego da je mijenajna i nadopunjavana stotinama godina. i kao takva prepuna je sasvim besmislenih i proizvoljnih tvrdnji. u to vjeruju samo osobe sa poteškoćama u razvoju.