AKTUALNO

Američke snage preuzele zračnu bazu u Siriji

Specijalne postrojbe
Foto: Wikimedia
22.01.2016.
u 17:12

Grad Rmeil je blizu najvećih sirijskih postrojenja za proizvodnju nafte

Američke specijalne postrojbe zauzele su aerodrom u sjeveroistočnom dijelu Siriji te su tako otvorili put da još više vojne pomoći stigne na Bliski istok, piše MarineCorpsTimes.

Lokalni mediji prenose kako je mala grupa američkih vojnika postavila zapovjedništvo u zračnoj bazi Rmeilan u Siriji. Zračna se baza nalazi u regiji gdje su većinom Kurdi, na granici između turske i sirijske granice. Američki su helikopteri nadlijetali bazu prošlih tjedana dok su lokalni građevinari proširivali pistu, piše SOHR (Sirijski opservatorij za ljudska prava). Zračnu su bazu nedugo prije držale sirijske snage Kurda pod imenom YPG, ali su ubrzo predali Amerikancima kako bi još više pomogli Sirijskim demokratskim snagama koje podržava SAD, a bore se protiv Islamske države. U prosincu je tim od pedesetak specijalaca ušao u Siriju te uspostavio kontakt s prijateljskim militantima, izjavio je službenik američkog Ministarstva obrane. Glasnogovornik ministarstva pukovnik Steve Warren nije htio komentirati ove reportaže.

– Operacija je u tijeku. Ali zbog prirode ovih snaga, jako je važno da ne razgovaramo gdje se trenutačno nalaze te specijalne postrojbe – izjavio je Warren reporterima u srijedu. Grad Rmeil je blizu najvećih sirijskih postrojenja za proizvodnju nafte.

Komentara 15

Avatar superhik74
superhik74
18:37 22.01.2016.

Okupacija Sirijske nafte je znaci zapocela. Pa to smo znali jos od 2011. Iracka nafta je okupirana 2003, Libijjska 2011 a evo sada I Sirijska.

Avatar niko_svetinja
niko_svetinja
19:07 22.01.2016.

Ma jook kakova nafta, to oni sire demokraciju I prava zena.

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
19:18 24.01.2016.

Bit će demokracije dok ima nafte, ko lavovi, hijene i krokodili na pojilu. LIJU SUZE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije