AKTUALNO

Američki padobranci će pomagati Ukrajinskoj nacionalnoj gardi

Padobranci
Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko
20.03.2015.
u 15:48

"Dok god vjerujemo da ne postoji vojna rezolucija za rješenje ove krize, Ukrajina ima pravo na obranu svog teritorija."

Oko 300 padobranaca će početi uvježbavati ukrajinske vojnike sljedećeg mjeseca, izjavio je glasnogovornik Pentagona u četvrtak. 

290 padobranaca iz 173. padobranske brigade, poznatiji kao "Nebeski vojnici", obučavat će ukrajinske postrojbe u gradu Javorivu. Glasnogovornik Pentagona, pukovnik Steven Warren, izjavio je da će obuka početi u travnju (trebala je početi u ožujku). Program se modificirao pa će zbog tog razloga malo kasniti, objasnio je. "Američki padobranci će obučavati šest satnija Ukrajinske nacionalne garde; fokusirani će biti na održavanje ukrajinske sigurnosti", objasnio je Lainez. 

"Dok god vjerujemo da ne postoji vojna rezolucija za rješenje ove krize, Ukrajina ima pravo na obranu svog teritorija." 

SAD šalje vojnu pomoć Ukrajini iako je zaustavio prijevoz smrtonosnih oružja koja je zatražio Kijev. Program je dizajniran u svrhu jačanja ukrajinske obrambene snage i reformiranja obrambenih sustava. Washington je objavio da će poslati opreme u vrijednosti više od 75 milijuna dolara – "Humvee" džipove, "Raven" dronove, radare, uređaje za noćno promatranje i ostalu "obrambenu" opremu. 

Nastavljena je i borba u "proruskom" dijelu Ukrajine iako je primirje potpisano prošli mjesec.

Ključne riječi

Komentara 3

NR
NRMP
20:22 28.03.2015.

I ovo je traljavi kolažni plagijat iz više izvora. Najbolje je kada se odjednom spomene neki Lainez na kraju drugog pasusa, kao da je jadno o kome se radi. Ovo mi se čini kao da je pisao Tin Pandurić koji je već raskrinkan za plagiranje, no siguran sam da je to ista škola.

VM
vojislav.miljevic
11:39 22.03.2015.

Mnogo su se zapetljali Amerikanci i tocno rat nece prestati,vec uskoro pocinje u velikim razmjerama..mislim da Rusi samo cekaju da pocne da stize oruzje i krecu u prave borbe kakve nisu vidjene!! i sa kopna i sa mora i zraka...Nema tu Evropa nisto da uradi,nikakvi mirovni pregovori,to je sve bezveze,Amerika je gospodar ratova i ona odlucuje sto i kao ce raditi..

Avatar Tomašević
Tomašević
22:58 30.03.2015.

Veliki Sovjetski savez je svojevremenu izgubio rat u Afganistanu, a ni Ameri nisu bolje prošli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije