2020. GODINA

Britanski će nosači ploviti prema Južnokineskom moru

Royal Navy
28.07.2017.
u 00:23

Kada se prvi nosač komisionira te započne s plovidbom, UK će posjedovati 42 zrakoplova F-35.

Nosač zrakoplova HMS Queen Elizabeth zaplovit će prema Južnokineskom moru na svom prvom putovanju 2020. godine, izjavio je britanski veleposlanik u SAD-u Kim Darroch, piše Defence Journal.

"Uz dva nova nosača zrakoplova koji će zaploviti 2020. godine, nastavljamo s nadogradnjama i razvijanjem svojih obrambenih snaga. Naše će se snage sigurno moći uskoro vidjeti u Južnokineskom moru. Zajednički dijelimo ciljeve s američkom administracijom kako bi zaštitili i osigurali slobodu navigacije morima te kako bi uspjeli zadržati otvorene morske i zrakoplovne puteve", dodao je.

Novi nosači zrakoplova klase Queen Elizabeth su najveći i najjači ratni brodovi koje je izgradila Kraljevska mornarica, ali što će navedeni nosači posjedovati?

Posjedovat će CAW - danas se koristi termin Carrier Air Wing, koji se nekada nazivao Tailored Air Group. "Kupnja i nabava novih američkih zrakoplova F-35 itekako je danas ograničena iako se kupnja ubrzala u manjem opsegu 2015. godine, međutim to nije dovoljno. Brojevi za 2020. godinu ne izgledaju obećavajuće".

Postavit ćemo veliki broj helikoptera ali sve ovisi koliko će biti isporučeno aviona F-35 2021. godine. Ali do 2023. godine, vjerujemo da će biti 24 britanska mlažnjaka na palubi.

Kada se prvi nosač komisionira te započne s plovidbom, UK će posjedovati 42 zrakoplova F-35. 24 aviona će se koristiti za borbu, a 18 za uvježbavanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije