IZ NOVOG BROJA

"Jednom Nijemac - uvijek Nijemac"

Reddit
20.06.2018.
u 11:12

Plakatom dominiraju karikature njemačkih vojnika i prizori nasilja, aludirajući na to da se taj isti Nijemac danas predstavlja kao biznismen.

Jednom Nijemac— uvijek Nijemac“ glavna je poruka plakata British Empire Uniona, radikalno desne britanske stranke čiju je djelatnost okarakteriziralo jako antinjemačko i anti - semitsko usmjerenje. Plakatom dominiraju karikature njemačkih vojnika i prizori nasilja, aludirajući na to da se taj isti Nijemac danas predstavlja kao biznismen. Iako je plakat s kraja 1919. i početka 1920. godine upozoravao „Zapamtite! Svaki zaposleni Nijemac znači jedan manje zaposleni Britanac.  

 

Foto: Reddit

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. lipnja 2018.



 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije