Naslovnica

Južna Koreja porinula novu podmornicu

Podmornica se zove "Yu Gwan Sun Ham" te je dobila ime po ženi koja je organizirala masovne prosvjede protiv japanske vlasti u Koreji
18. svibnja 2015. u 15:01 0 komentara 1639 prikaza
Youtube
Foto: Youtube Screenshot

Brodogradilište Daewoo porinulo je novu podmornicu za mornaricu Južne Koreje - "Tip 214". To je već šesta podmornica u nizu koja će pomoći Južnoj Koreji da ostvari stratešku prednost na moru.

Podmornica se zove "Yu Gwan Sun Ham" te je dobila ime po ženi koja je organizirala masovne prosvjede protiv japanske vlasti u Koreji. Preminula je 1920. godine. Podmornica "Yu Gwan Sun Ham" prvo je borbeno plovilo u mornarici Južne Koreje koje je dobilo ime po ženi, piše Spacewar.

"Sa svojom jedinstvenom mogućnosti preživljavanja na moru, Yu Gwan Sun Ham je nacionalno strateško oružje i simbol snažne mornarice koja će kontrolirati naše more", izjavio je ministar obrane Han Min-koo tijekom porinuća. Dodao je da bi mornarica trebala razvijati borbenu snagu podmornice kako bi štitila nacionalne interese i neovisnost zemlje.

Podmornice "Tip 214" pokreću dizel motori njemačkog dizajna. Duge su 65 metara, postižu brzinu od 20 čvorova pod vodom te mogu zaroniti do 215 metara.

>>Sjeverna Koreja posjeduje tisuću balističkih raketa koje mogu doseći Japan i Južnu Koreju

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.