Naslovnica

Kina navodno okuplja vojsku na indijskoj granici

Oružja su postavljena na području Tibeta i zapadne regije Xinjiang uz kontrolne te sustave ranog upozoravanja, navedeno je u izvještaju
08. prosinca 2016. u 09:16 2 komentara 7181 prikaza
J-20
Foto: Wikimedia CC

Kanwa Asian Defense, portal specijaliziran za vojna pitanja, napisao je u utorak da kineska vojska postavlja rakete i mlažnjake na granici s Indijom, piše UPI.

Oružja su postavljena na području Tibeta i zapadne regije Xinjiang uz kontrolne te sustave ranog upozoravanja, navedeno je u izvještaju. Portal Kanwa citirao je izvor iz Indijskog ratnog zrakoplovstva koji je naveo da su kineske postrojbe postavile Jian-11, Jian-10 te Kongjing-500.

Shenyang J-11 mlažnjak je koji je Kina proizvela 1998. godine. Izgrađen je kako bi se suprotstavio lovcima četvrte generacije, kao što su McDonnel Douglas F-15 Orao te Eurofighter Typhoon. Chengdu J-10 laki je lovac-mlažnjak, dok KJ-500 može biti opremljen sustavom ranog upozoravanja. U gradu Korli u Xinjiangu Kina je navodno postavila jedinicu odgovornu za lansiranje balističkih raketa srednjeg dometa, a u gradu Hotanu na sjeverozapadu Xinjianga Kina je postavila J-10 te strateški bombarder H-6K.

Vojska je podignuta radi jačanja spremnosti u slučaju mogućeg sukoba s indijskom vojskom, izjavili su izvori. Andrei Chang, osnivač Kanwe, izjavio je da je vojno pojačanje postavljeno zbog mogućeg protunapada.

>>Kineski predsjednik želi modernizirati najveću vojsku svijeta

>>Avion J-20 predstavlja kinesku tehnološku moć

  • Avatar Kupus Dei
    Kupus Dei:

    Poslali dvije ulice na granicu:)

  • dopizdilomi:

    Citiram naslov: "Kina navodno okuplja vojsku na indijskoj granici". To je njihov teritorij i mogu postaviti što žele a navodno mogu postaviti jedinice i preko granice ali je i to navodno.