AKTUALNO

Kina navodno okuplja vojsku na indijskoj granici

J-20
Foto: Wikimedia CC
08.12.2016.
u 09:16

Oružja su postavljena na području Tibeta i zapadne regije Xinjiang uz kontrolne te sustave ranog upozoravanja, navedeno je u izvještaju

Kanwa Asian Defense, portal specijaliziran za vojna pitanja, napisao je u utorak da kineska vojska postavlja rakete i mlažnjake na granici s Indijom, piše UPI.

Oružja su postavljena na području Tibeta i zapadne regije Xinjiang uz kontrolne te sustave ranog upozoravanja, navedeno je u izvještaju. Portal Kanwa citirao je izvor iz Indijskog ratnog zrakoplovstva koji je naveo da su kineske postrojbe postavile Jian-11, Jian-10 te Kongjing-500.

Shenyang J-11 mlažnjak je koji je Kina proizvela 1998. godine. Izgrađen je kako bi se suprotstavio lovcima četvrte generacije, kao što su McDonnel Douglas F-15 Orao te Eurofighter Typhoon. Chengdu J-10 laki je lovac-mlažnjak, dok KJ-500 može biti opremljen sustavom ranog upozoravanja. U gradu Korli u Xinjiangu Kina je navodno postavila jedinicu odgovornu za lansiranje balističkih raketa srednjeg dometa, a u gradu Hotanu na sjeverozapadu Xinjianga Kina je postavila J-10 te strateški bombarder H-6K.

Vojska je podignuta radi jačanja spremnosti u slučaju mogućeg sukoba s indijskom vojskom, izjavili su izvori. Andrei Chang, osnivač Kanwe, izjavio je da je vojno pojačanje postavljeno zbog mogućeg protunapada.

>>Kineski predsjednik želi modernizirati najveću vojsku svijeta

>>Avion J-20 predstavlja kinesku tehnološku moć

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Kupus Dei
Kupus Dei
10:25 08.12.2016.

Poslali dvije ulice na granicu:)

DO
dopizdilomi
10:50 08.12.2016.

Citiram naslov: "Kina navodno okuplja vojsku na indijskoj granici". To je njihov teritorij i mogu postaviti što žele a navodno mogu postaviti jedinice i preko granice ali je i to navodno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije