AKTUALNO

Kina razvija dron koji će izbjegavati sustave protuzračne obrane!

Rat
Foto: Wikimedia CC
10.03.2017.
u 19:15

Tvrtka će pokušati ostvariti svoje ciljeve unutar petogodišnjeg plana koji završava 2020. godine.

"Kineska korporacija za svemirsku znanost i industrija planira razviti tehnologiju za stealth dronove", izjavio je zamjenik generalnog direktora CASIC-a za China Daily, piše RT.

"Kako vojne reforme drastično mijenjaju oružane snage diljem svijeta, dronovi (bespilotne letjelice) su postali glavno oružje modernog ratovanja jer igraju vrlo važnu ulogu u izviđanju, preciznim udarima i protupodmorničkom ratovanju", izjavio je Wei Yiyin.

Novi će dronovi ući na domaće i svjetsko tržište. Tvrtka također namjerava graditi i višenamjenske stealth zrakoplove za uvježbavanje. CASIC je također zainteresiran za razvoj dronova koji mogu letjeti bliže svemiru na visinama od 20 - 100 kilometara, iznad polja sfere letenja komercijalnih zrakoplova, ali ispod satelita.

Dronovi CASIC-a su drugačiji od kineskih bespilotnih letjelica. Njihovi dronovi su lansirani s vozila te ih kasnije pokupi nakon što se padobranom spuste na tlo.

Ovakav razvojni plan je dio CASIC cilja da postane glavni dobavljač dronova i istovrsnih usluga. Ako projekt bude uspješan, uhvatit će dio tržišnog kolača SAD-a i Izraela zbog jeftinije tehnologije.

Tvrtka će pokušati ostvariti svoje ciljeve unutar petogodišnjeg plana koji završava 2020. godine.

>>Kina će prodavati nove rakete "AR-2" u inozemstvo

>>Počinje novo razdoblje "superpodmornica"

Komentara 1

DU
Deleted user
09:24 11.03.2017.

Možda ih bude na prodaju u kineskim dućanima na Trešnjevci😋

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije