AKTUALNO

Njemačka naručuje još 130 oklopnih vozila "Boxer"

Boxer
Foto: Wikimedia / Youtube Screenshot
1/4
21.12.2015.
u 12:09

Poduzeće Artec koje radi u suradnji s Krauss-Maffei Wegmannom (KMW) i Rheinmetallom trebalo bi dostaviti vozila Boxer između 2017. i 2020. godine

Njemački federalni ured Bundeswehra za nabavu (BAAINBw), poslao je upit tvrtki Artec GmbH kako bi se proizvelo 131 oklopno vozilo Boxer, piše Defencetalk.

Foto: Wikimedia / Youtube Screenshot

Poduzeće Artec koje radi u suradnji s Krauss-Maffei Wegmannom (KMW) i Rheinmetallom trebalo bi dostaviti vozila Boxer između 2017. i 2020. godine. Posao vrijedi 476 milijuna eura. Proizvodnju će izvršiti dvije tvrtke; 95 komada proizvest će Krauss-Maffei Wegmann, a 36 komada Rheinmetall. Bundeswehr već ima ugovore za 272 komada Boxer vozila. Praktično iskustvo u Afganistanu pokazalo je da oklopno vozilo Boxer značajno doprinosi boljoj pokretljivosti pješaštva te je pozitivno iskustvo bilo glavni i odlučujući faktor pri dodjeljivanju posla i potpisivanja ugovora.

Foto: Wikimedia / Youtube Screenshot

Globalno gledajući, Boxer je jedno od najboljih 8x8 oklopnih vozila. Boxer vojnicima unutar vozila daje maksimalnu zaštitu od mina, neidentificiranih eksplozivnih naprava te ima vrlo dobru mobilnost na cesti i lošem terenu.

Komentara 1

DA
davidbraco
20:34 24.12.2015.

Hm-a koja je razlika u odnosu na Patriu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije