Naslovnica

Njemačka naručuje još 130 oklopnih vozila "Boxer"

Poduzeće Artec koje radi u suradnji s Krauss-Maffei Wegmannom (KMW) i Rheinmetallom trebalo bi dostaviti vozila Boxer između 2017. i 2020. godine
21. prosinca 2015. u 12:09 1 komentara 4669 prikaza
Boxer
Foto: Wikimedia / Youtube Screenshot
Pogledajte galeriju 1/4

Njemački federalni ured Bundeswehra za nabavu (BAAINBw), poslao je upit tvrtki Artec GmbH kako bi se proizvelo 131 oklopno vozilo Boxer, piše Defencetalk.

Boxer | Autor : Wikimedia / Youtube Screenshot Foto: Wikimedia / Youtube Screenshot

Poduzeće Artec koje radi u suradnji s Krauss-Maffei Wegmannom (KMW) i Rheinmetallom trebalo bi dostaviti vozila Boxer između 2017. i 2020. godine. Posao vrijedi 476 milijuna eura. Proizvodnju će izvršiti dvije tvrtke; 95 komada proizvest će Krauss-Maffei Wegmann, a 36 komada Rheinmetall. Bundeswehr već ima ugovore za 272 komada Boxer vozila. Praktično iskustvo u Afganistanu pokazalo je da oklopno vozilo Boxer značajno doprinosi boljoj pokretljivosti pješaštva te je pozitivno iskustvo bilo glavni i odlučujući faktor pri dodjeljivanju posla i potpisivanja ugovora.

Boxer | Autor : Wikimedia / Youtube Screenshot Foto: Wikimedia / Youtube Screenshot

Globalno gledajući, Boxer je jedno od najboljih 8x8 oklopnih vozila. Boxer vojnicima unutar vozila daje maksimalnu zaštitu od mina, neidentificiranih eksplozivnih naprava te ima vrlo dobru mobilnost na cesti i lošem terenu.