Naslovnica

Recenzija filma Američki Snajperist

Kyle je u filmu snajperist postavljen na krovove kuća koji šiti svoje suborce na zemlji. Njegov lik igra sličnu ulogu kao lik Brada Pitta u filmu Fury, gdje Brad “surogat otac” pazi na svoju djecu (vojnike).
27. siječnja 2015. u 18:36 18 komentara 4724 prikaza
AS
Foto: sofrep.com
Pogledajte galeriju 1/2

Novi film Američki Snajperist je baziran na istinitim događajima Chris Kyle-a (Navy Seal). Producent filma je Clint Eastwood, a glavnu ulogu Chris Kylea je utjelovio glumac Bradley Cooper. Sienna Miller igra ulogu njegove žene Tarye Renae Kyle. Kyle je jedan od najubojitijih snajperista u povijesti američke vojske. “Skupio” je 160 potvrđenih pogodaka i još 100 nepotvrđenih. Tijekom svoje službe u Iraku dobio je nadimak “The Legend”.

Film uprizoruje Kyle-a kao mučenika kojeg nikada ne peče savjest. Kada majka “tuljana” Marca Leesa pročita pismo na njegovom sprovodu koje dovodi u pitanje američku vojnu misiju, Kyle izjavljuje da nije metak ubio njegovog prijatelja nego riječi tog pisma. Kyle-a se uprizoruje kao osobu s vrlo visokim moralnim vrijednostima. Postoji scena na početku filma gdje Kyle ne želi pogoditi ženu i dijete koji se pripremaju pucati iz RPG-a na marince., prenosi portal Valley News.

AS | Autor : http://www.goldposter.com/ Foto: http://www.goldposter.com/

Kyle je u filmu snajperist postavljen na krovove kuća koji šiti svoje suborce na zemlji. Njegov lik igra sličnu ulogu kao lik Brada Pitta u filmu Fury, gdje Brad “surogat otac” pazi na svoju djecu (vojnike). U filmu, njegova žena mu kaže: “Jako je egoistično misliti da nas možeš sve zaštititi”.

Film je više baziran na akciju nego pitanja moralnosti i psihologije. Glavne dvije akcijske scene su kada Kyle lovi brutalnog narednika Al-Qaide Musaba Al-Zarqawia, poznatijeg kao “Mesara od Falluje”. Druga scena opisuje kada Kyle ubija snajperista iz Sirije koji je bivši olimpijski strijelac imena Mustafa čiji rekord ismijava Kylea.

Borbene scene su vrlo napete, pogotovo ona tijekom velike pješčane oluje. Kyle i njegova postrojba je opkoljena dok čekaju pojačanje. Kyle u jednom trenutku spominje da želi biti kauboj što dodaje “miris” Amerike u film, prenosi WHO.

 • Almaviva007:

  I vi ovo zovete recenzijom filma??? Ni autor nije potpisan. Ustvari bolje da je i ostao anoniman jer je članak sramotno loš. Bez uvrede!

 • Avatar HrvatZG
  HrvatZG:

  Američko veličanje zločinca . Ni jednog nije ubio u svojo državi, Ni jedna žrtva nije okupator Nego je on okupator koji je ubio one koji su želeli slobodu .

 • Avatar petric1
  petric1:

  Dok neku takvu temu ne obradi Spielberg ili Hanks nema tu kruha .Fury film u kojem se ne zna što je pjesnik htio reći čak me podsjeća na naš broj 55 ,kao da režiser nije znao koja je poanta filma.S ... prikaži još!.S druge strane spašavanje vojnika Ryana ,ili Band of Brothers su primjer vrhunske produkcije u kojemu svaki lik ima svoj smisao .Ovaj film planiram pogledati kada izađe na BR ali nakon razočaranja sa Furyem ne očekujem ništa pametno.