AKTUALNO

NATO bi trebao biti agresivniji u konfliktu s Rusijom

Ukrajina
Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko
1/2
15.04.2015.
u 19:00

Pavel je u srijedu izjavio za Associated Press kako bi članice NATO saveza trebale više trošiti na obranu, izvoditi više vojnih vježbi te čvrsto stati unatoč ruskim vojnim potezima

Češki je general izjavio da su "zapadni saveznici" krenuli u krivom smjeru nakon određenih poteza Moskve u Ukrajini te sada trebaju ponovo uvjeriti javnost kako NATO savez ima snage za suočavanje s Rusijom, piše Associated Press.

Foto: Wikimedia Commons

General Petr Pavel, koji će u lipnju postati šef vojnog odbora NATO saveza – najvišeg vojnog tijela, izjavljuje da je rusko vodstvo uspjelo ujediniti javno mišljenje kako sve loše što se događa Rusiji dolazi sa Zapada. Po spomenutome mišljenju glavni krivac je SAD, a Rusija se ponovno stavlja u obrambenu poziciju. Pavel je u srijedu izjavio za Associated Press kako bi članice NATO-a trebale više trošiti na obranu, izvoditi više vojnih vježbi te biti čvrste unatoč ruskim vojnim potezima.

>>Amerikanci usporavaju povlačenje svojih snaga iz Afganistana

>>Rusi planiraju izgraditi najveći nosač aviona na svijetu

Komentara 5

Avatar kanncer
kanncer
20:12 15.04.2015.

Naravno, više sukoba, više izdvajanja za vojni budžet, više trošenja oružja koje će proizvoditi američka vojna industrija... ostali ima da čkome i daju lovu!!!

T1
t12matija
07:49 16.04.2015.

glupost

PI
Pikador
23:56 16.04.2015.

Huškanje za bilo kakav rat nije civilizacijski doseg, u HAAGU to čak smatraju ratnim zločinom. "NATO bi trebao biti agresivniji" je neprikriveno huškanje. Ovo nije u redu ni u vojnoj povijesti jer traži agresivnu budućnost, Sapienti sat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije