Naslovnica

NATO bi trebao biti agresivniji u konfliktu s Rusijom

Pavel je u srijedu izjavio za Associated Press kako bi članice NATO saveza trebale više trošiti na obranu, izvoditi više vojnih vježbi te čvrsto stati unatoč ruskim vojnim potezima
15. travnja 2015. u 19:00 5 komentara 1205 prikaza
Ukrajina
Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko
Pogledajte galeriju 1/2

Češki je general izjavio da su "zapadni saveznici" krenuli u krivom smjeru nakon određenih poteza Moskve u Ukrajini te sada trebaju ponovo uvjeriti javnost kako NATO savez ima snage za suočavanje s Rusijom, piše Associated Press.

Petr Pavel | Autor : Wikimedia Commons Foto: Wikimedia Commons

General Petr Pavel, koji će u lipnju postati šef vojnog odbora NATO saveza – najvišeg vojnog tijela, izjavljuje da je rusko vodstvo uspjelo ujediniti javno mišljenje kako sve loše što se događa Rusiji dolazi sa Zapada. Po spomenutome mišljenju glavni krivac je SAD, a Rusija se ponovno stavlja u obrambenu poziciju. Pavel je u srijedu izjavio za Associated Press kako bi članice NATO-a trebale više trošiti na obranu, izvoditi više vojnih vježbi te biti čvrste unatoč ruskim vojnim potezima.

>>Amerikanci usporavaju povlačenje svojih snaga iz Afganistana

>>Rusi planiraju izgraditi najveći nosač aviona na svijetu

  • Avatar kanncer
    kanncer:

    Naravno, više sukoba, više izdvajanja za vojni budžet, više trošenja oružja koje će proizvoditi američka vojna industrija... ostali ima da čkome i daju lovu!!!

  • Pikador:

    Huškanje za bilo kakav rat nije civilizacijski doseg, u HAAGU to čak smatraju ratnim zločinom. "NATO bi trebao biti agresivniji" je neprikriveno huškanje. Ovo nije u redu ni u vojnoj povijesti jer traži agresivnu budućnost, Sapienti sat.