AKTUALNO

Rusija će voditi velike ljetne vojne vježbe

Wikimedia
Foto: Wikimedia Commons
1/2
01.06.2015.
u 15:34

Objava je stigla nakon završetka četverodnevnih vježbi u Rusiji u kojima je sudjelovalo preko 12 000 vojnika, stotine borbenih mlažnjaka i protuzračnih sustava.

Rusija je danas objavila da će voditi četrdeset velikih vojnih vježbi u istočnom dijelu zemlje ovoga ljeta te će tako nastaviti svoj program borbene spremnosti, piše UPI.

Pukovnik Alexandr Gordejev iz ruskog istočnog zbornog područja, jednog od četiri zapovjedništva ruske vojske, izjavio je da će se najveća vojna vježba održati u Tsugolu u Transbajkalu blizu granice s Mongolijom. Objava je stigla nakon završetka četverodnevnih vježbi u Rusiji u kojima je sudjelovalo preko 12 000 vojnika, stotine borbenih mlažnjaka i protuzračnih sustava.

Foto: Wikimedia Commons

Rusko ministarstvo obrane izjavilo je da su ove vježbe "iznenadna inspekcija borbene spremnosti". U isto vrijeme, članice NATO saveza završile su dvotjedne vježbe u Skandinaviji u kojima je sudjelovalo 4 000 vojnika te preko stotinu zrakoplova.

Moskovski vojni analitičar Pavel Felgenhauer izjavio je da su te vježbe pripreme za mogući sukob te je Rusija dala do znanja da je spremna na borbu protiv neprijatelja. Vojne vježbe održane su u isto vrijeme ruskog postavljanja vojske na granici s Ukrajinom u sklopu moguće ljetne ofenzive.

>>Smiješno lansiranje rakete s ruskog sustava "S-300"

>>Švicarska ostvarila rekordnu prodaju vojne opreme ruskim tvrtkama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije