Naslovnica

Ruski "Il-78" nadopunjuje gorivom teški bombarder "Tu-160" iznad Kaspijskog jezera!

Poletjeli su iz zračne baze s poluotoka Kole prema Norveškoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, preko zapadne Europe, ušli su u Mediteran kroz Gibraltar te su nakon susreta s avionima "Su-30SM" ispalili krstareće rakete prema terorističkim položajima u Siriji.
26. studenoga 2015. u 22:00 1 komentara 3995 prikaza
Tu-160
Foto: Wikimedia Commons
Pogledajte galeriju 1/2

Kao što je već bilo objavljeno nekoliko puta u medijima, od 17. studenoga borbena flota Ruskog zračnog zrakoplovstva započela je s bombardiranjem položaja i važnih ciljeva Islamske države (i pobunjenika) u Siriji, piše David Cenciotti.

Dana 20. studenoga, po prvi puta su dva "Blackjacka" napravila put od 13 000 km. Poletjeli su iz zračne baze s poluotoka Kole prema Norveškoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, preko zapadne Europe, ušli su u Mediteran kroz Gibraltar te su nakon susreta s avionima "Su-30SM" ispalili krstareće rakete prema terorističkim položajima u Siriji. Nakon toga su ušli u sirijski zračni prostor te se vratili "kući" kroz istočni koridor Irak-Iran-Kaspijsko jezero.

Na video snimci možete vidjeti dva "tankera" "Il-78M" kako nadopunjuju gorivom dva "Tu-160" tijekom njihovog puta prema Rusiji.