AKTUALNO

Saudijska Arabija šalje vojsku i oklop na granicu s Jemenom

Saudijska Arabija
Foto: Wikimedia Commons
12.05.2015.
u 11:23

TV prijenos saudijske televizijske kuće Al-Hadath prikazao je velik broj oklopnih transportera i tenkova kako se približavaju gradu Najranu.

U ponedjeljak su se snage Saudijske Arabije približile gradu Najranu koji se nalazi na granici s Jemenom. TV prijenos saudijske televizijske kuće Al-Hadath prikazao je velik broj oklopnih transportera i tenkova kako se približavaju gradu Najranu. Prošli tjedan su šijitski pobunjenici bombardirali grad minobacačima. U utorak je poginulo troje, a ranjeno 37 ljudi, piše SputnikNews.com

U nedjelju su pobunjenici pristali na petodnevno primirje koje počinje danas. Dana 26. ožujka, koalicija pod vodstvom Saudijske Arabije izvela je zračnu operaciju kako bi potisnula pobunjenike iz Jemena. Prošli mjesec počela je još jedna operacija protiv Houthi pobunjenika kako bi se uveo red u Jemen.

Prema UN-u, poginulo je 646, a ranjeno preko 1300 civila od početka koalicijske kampanje.

Komentara 1

Avatar lvan12
lvan12
13:16 12.05.2015.

Agresija u tijeku... a svi šute.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije