Naslovnica

Sjeverna Koreja želi ispaliti balističke rakete blizu američkog otoka Guama

Sjevernokorejska vojska ozbiljno istražuje mogućnosti napada na Guam s četiri strateške balističke rakete srednjeg dometa Hwasong-12.
10. kolovoza 2017. u 15:39 2 komentara 508 prikaza
Foto: https://missilethreat.csis.org

Sjeverna Koreja je danas objavila kako će predsjednik Trump shvatiti ozbiljnost situacije isključivo ako mu se pokaže sila, piše DailyCaller.

"Trump je bezobziran čovjek i reagira isključivo na silu", objavila je sjevernokorejska medijska agencija.

"Sjevernokorejska vojska ozbiljno istražuje mogućnosti napada na Guam s četiri strateške balističke rakete srednjeg dometa Hwasong-12. Tako bi se poslalo i upozorenje SAD-u", navodi korejska Središnja novinska agencija.

Vojska će objaviti svoj plan Kim Jong Unu sredinom kolovoza te pričekati na njegovu zapovijed. Rakete će navodno pasti nekoliko kilometara od Guama.

Sjeverna Koreja je u srijedu upozorila da razvija plan napada na Guam, dom američke zračne baze Andersen.

Prijetnja je stigla nakon nedavnih američkih raketnih testova i bombarderskih nadlijetanja zemlje. Međutim, posljednje prijetnje bi mogle biti odgovor na Trumpovo upozorenje koje je stiglo u utorak.

"Bolje je da Sjeverna Koreja ne prijeti SAD-u", Trump je izjavio pred novinarima te dodao: "Snaći će ih vatra i razaranje kakvo svijet nije vidio."

NA DANAŠNJI DAN Američke snage napale Guadalcanal UVODNIK NOVOG BROJA Prvi put o austrougarskim utvrdama u Hercegovini
  • Avatar nemam-pojm@
    nemam-pojm@:

    Ako mogu doseć taj mali otok (pogodit ga po pravcu) znači da je cijeli Japan u dometu a iz podmornica i ter.brodova cijelo am.kopno. sve ovisi o količini ispaljeni raketa u jedinici vremena ako su ustanju ostvarit plotun od stotinjak ... prikaži još! raketa različite putanje mogu probit štit

  • Avatar Brkoni
    Brkoni:

    Kojih 100 raketa? Zbilja nemas pojma. No na zalost dovoljna je jedna, sve da ju i sruse.