AKTUALNO

Sjeverna Koreja želi ispaliti balističke rakete blizu američkog otoka Guama

https://missilethreat.csis.org
10.08.2017.
u 15:39

Sjevernokorejska vojska ozbiljno istražuje mogućnosti napada na Guam s četiri strateške balističke rakete srednjeg dometa Hwasong-12.

Sjeverna Koreja je danas objavila kako će predsjednik Trump shvatiti ozbiljnost situacije isključivo ako mu se pokaže sila, piše DailyCaller.

"Trump je bezobziran čovjek i reagira isključivo na silu", objavila je sjevernokorejska medijska agencija.

"Sjevernokorejska vojska ozbiljno istražuje mogućnosti napada na Guam s četiri strateške balističke rakete srednjeg dometa Hwasong-12. Tako bi se poslalo i upozorenje SAD-u", navodi korejska Središnja novinska agencija.

Vojska će objaviti svoj plan Kim Jong Unu sredinom kolovoza te pričekati na njegovu zapovijed. Rakete će navodno pasti nekoliko kilometara od Guama.

Sjeverna Koreja je u srijedu upozorila da razvija plan napada na Guam, dom američke zračne baze Andersen.

Prijetnja je stigla nakon nedavnih američkih raketnih testova i bombarderskih nadlijetanja zemlje. Međutim, posljednje prijetnje bi mogle biti odgovor na Trumpovo upozorenje koje je stiglo u utorak.

"Bolje je da Sjeverna Koreja ne prijeti SAD-u", Trump je izjavio pred novinarima te dodao: "Snaći će ih vatra i razaranje kakvo svijet nije vidio."

Komentara 2

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
17:33 11.08.2017.

Ako mogu doseć taj mali otok (pogodit ga po pravcu) znači da je cijeli Japan u dometu a iz podmornica i ter.brodova cijelo am.kopno. sve ovisi o količini ispaljeni raketa u jedinici vremena ako su ustanju ostvarit plotun od stotinjak raketa različite putanje mogu probit štit

DU
Deleted user
14:17 25.08.2017.

Kojih 100 raketa? Zbilja nemas pojma. No na zalost dovoljna je jedna, sve da ju i sruse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije