Naslovnica

Srpska vojska blokirala promet na autocesti A3

Hrvatske vlasti zahtijevaju da se autocesta otvori najkasnije do 6 sati ujutro
24. travnja 2015. u 18:34 12 komentara 6023 prikaza
Bljesak
Foto: http://www.udruga2gbr-gromovi.hr/
Pogledajte galeriju 1/3

Na današnji dan 1995. godine, srpska vojska i civili blokirali su promet na okupiranom području autoceste Zagreb - Lipovac.

Srbi su se protivili odrednicama gospodarskog sporazuma prema kojemu je nekontrolirani promet putnika i roba između Republike Srpske Krajine i Savezne Republike Jugoslavije bio nemoguć. Hrvatske vlasti zahtijevaju da se autocesta otvori najkasnije do 6 sati ujutro;Hrvoje Šarinić je izjavio: "Ukoliko srpski ekstremisti i UNCRO ne uklone barikade na autocesti, hrvatske redarstvene snage same će "ponovno" otvoriti autocestu.

Tjedan dana kasnije uslijedila je poznata operacija "Bljesak" te je autocesta ponovno vraćena pod kontrolu samostalne Republike Hrvatske.

 • Avatar jonnyrebel
  jonnyrebel:

  deserteagle, dobro su rekao, povjesna i za njih i za nas. Ja bi još samo dodao da je to bila zapravo pokazna vježba za Oluju, mi smo im pokazali da ih u kratkom vremenu možemo rasturit na proste faktore, a ... prikaži još! oni su pokazali da s traktorima mogu brže bježat nego neki u BMW-ima.

 • deserteagle:

  naravno da je to bila povijesna akcija za nas Hrvate, ali je povijesna i za vas četnike

 • rojnik:

  Tako je bilo i biće,onaj tko blokira Hrvatsku završiće kao i ovi jadnici što si su umislili da će napravit srpsku zemlju uslijed Hrvatske.