AKTUALNO

Uspješno testirana indijska balistička raketa Agni-IV

Agni IV
Foto: Wikimedia CC
02.01.2017.
u 10:09

Raketa zemlja-zemlja uspješno je testirana iz 4. sektora integriranog poligona za testiranje na otoku Dr. Abdul Karam u 11:55 sati

Indija je uspješno testirala balističku raketu Agni-IV koja ima domet od 4 000 kilometara blizu obale Odisha, piše FirstPost.

Raketa zemlja-zemlja uspješno je testirana iz 4. sektora integriranog poligona za testiranje na otoku Dr. Abdul Karam u 11:55 sati, donose izvori Organizacije za obranu, istraživanje i razvoj. Posljednji je test izveden 9. studenoga 2015. godine. Raketa ima domet od 4 000 kilometara, dugačka je 20 metara te je mase 17 tona. "Nova moderna i sofisticirana raketa zemlja-zemlja opremljena je najnaprednijim sustavima te je itekako pouzdana", pišu izvori DRDO-a.

Opremljena je računalom 5. generacije, najtočnijim sustavom navigacije RINS te mikronavigacijskim sustavom MINGS kako bi dosegla svoj cilj nevjerojatnom preciznošću.

Postavljeni su novi radari te elektrooptički sustavi na obali Odishe kako bi se pratili svi parametri rakete,a dva su indijska pomorska broda usidrena kako bi promatrali lansiranje. Uspješno testiranje Agni IV rakete dogodilo se nakon testiranja rakete dugog dometa Agni V koja je također lansirana s istog poligona.

>>Kina navodno okuplja vojsku na indijskoj granici

>>Može li Indija biti najveća vojna sila na svijetu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije