AKTUALNO

Amerikanci i saveznici bombardirali Islamsku Državu s 23 zračna napada

Irak
Foto: Wikimedia
1/2
27.08.2015.
u 20:14

Ostali zračni napadi pogodili su položaje blizu Faludže, Kisika, Mosula, Ramadija, Sinjara i Sultan Abdallaha.

Koalicija pod vodstvom SAD-a u srijedu je bombardirala je Islamsku Državu u Iraku. Izvršen je 21 zračni napad blizu gradova Baji i Tuz, prenosi Reuters.

Foto: Wikimedia

Pet zračnih udara blizu Baijia žestoko je onemogućilo daljnje operacije Islamskoj Državi. Uništeno je 19 zgrada, nekoliko vozila, minobacački sustav i spremište za streljivo, izjavila je Združena operativna grupa (Joint Task Force). Šest zračnih udara blizu grada Tuza uništilo je borbene položaje Islamske Države i jedno vozilo. Ostali zračni napadi pogodili su položaje blizu Faludže, Kisika, Mosula, Ramadija, Sinjara i Sultan Abdallaha.

Koalicija je također izvršila četiri zračna napada u Siriji. Tri napada blizu Al Hawla uništila su bunkere Islamske Države i jedan bager.

Komentara 4

DU
Deleted user
07:04 28.08.2015.

Ma, bacali su rakete po pustinji da što više raketa potroše, jer treba dobiti frišku lovu!

T1
t12matija
22:26 27.08.2015.

satrati tu gamad......

PI
Pikador
11:51 29.08.2015.

ŠTO se stvarno događa ? ........................................................................ Po svemu slikanom američki fighter-i napadaju naftonosna polja. Vidi se po eruptivnom plamenu iz pijeska. Slično je već viđeno u Iraku na poljima oko Basre. Valjda im pad cijena nafte ne odgovara jer ISILL izgleda ima najnižu cijenu.............................................................................................. Drugo prikazuje raketiranje iz staroga jurišnog A-10 što su ameri obećali povući iz upotrebe zbog ekološke katastrofe, jer koriste radioaktivno streljivo. Nije divljaštvo samo odsjecanje glava . Ozračiti djecu pa i svoje pilote za mene je strašnije, jer to rade navodno civilizirani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije