OBRANA RUSKE POMORSKE BAZE

Moskva isporučila Siriji raketni sustav protuzračne obrane S-300

Rusija
Wikimedia CC
06.10.2016.
u 16:17

Jedina zadaća navedenog sustava je obrana ruske pomorske baze i ratnih brodova, izjavio je glasnogovornik

Raketni sustav protuzračne obrane S-300 transportiran je u Siriju, izjavilo je rusko Ministarstvo obrane u izjavi za medije, piše APA.

Jedina zadaća navedenog sustava je obrana ruske pomorske baze i ratnih brodova. Informaciju o transportu sustava S-300 potvrdio je i glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane Igor Konašenkov.

"Doista, Sirijska Arapska Republika primila je raketni sustav protuzračne obrane S-300. Sustav bi trebao osigurati sigurnost ruske pomorske baze kod grada Tartusa te brodova blizu sirijske obale", dodao je glasnogovornik za medije. Konašenkov je izjavio da nije jasno zašto je postavljanje raketnog sustava prouzročilo velike napetosti na Zapadu. "S-300 je isključivo obrambeni sustav te ne predstavlja prijetnju", izjavio je Konašenkov. Prije nego što je Rusija dostavila raketni sustav protuzračne obrane S-300, isporučen je sustav protuzračne obrane Fort.

>>SAD i NATO savez pripremaju bespilotni mlažnjak naoružan laserima

>>Staljingrad ne smije pasti u neprijateljske ruke!

Komentara 3

DU
Deleted user
08:13 07.10.2016.

I "Patriot" je obrambeno oruzje, pa izaziva napetosti u Rusiji. Izjavio sam ja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije