AKTUALNO

Pogledajte "novi Humvee" američke vojske

LATV
http://media.jrn.com/
26.08.2015.
u 20:14

Oshkosh već dugo vremena proizvodi vojna vozila, međutim, korporacija se susrela s vrlo teškim vremenima nakon što je Pentagon smanjio svoju potrošnju. Ovaj ugovor daje korporaciji novu stabilnost.

Nakon što je u siječnju američka vojska testirala prototipe iz korporacija Lockheed Martin, AM General LLC i Oshkosh, ponudila je ugovor vrijedan 6.75 milijardi dolara kako bi se proizvela nova vozila za vojsku, piše Fortune.com

Tijekom idućih 25 godina, Oshkosh će proizvesti do 55 000 JLTV-a (Joint Light Tactical Vehicles) kako bi se zamijenio veliki broj već zastarjelih vozila Humvee. Američka vojska planira kupiti 49 909 za svoju branšu te 5 500 za Marince.

Oshkosh već dugo vremena proizvodi vojna vozila, međutim, korporacija se susrela s vrlo teškim vremenima nakon što je Pentagon smanjio svoju potrošnju. Ovaj ugovor daje korporaciji novu stabilnost. Dionica korporacije Oshkosh pala je ove godine za 20%, međutim nakon potpisivanja ugovora u utorak, cijena dionice narasla je za 12% - 43 dolara za dionicu.

Novi prototip bit će lakši od onoga kojeg je proizvela korporacija AM General. Tako bi se novo vozilo moglo lakše transportirati zrakom. Također će vozilo imati bolju zaštitu protiv mina i cestovnih eksploziva, s većim dosegom i boljom opremom. Generalni direktor Oshkosha Charles Szews izjavio je za Journal da njihova uloga u "poslovima za obrambene svrhe" jača infrastrukturu tvrtke, te smatra ovaj ugovor povijesnom pobjedom za korporaciju.

Komentara 1

Avatar ivo587
ivo587
23:42 26.08.2015.

industrija smrti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije