AKTUALNO

Rusija će prodati Iranu vojnu opremu u vrijednosti od milijardu dolara!

Rat
Wikimedia CC
21.02.2017.
u 07:08

Iran i Rusija započeli su s pregovorima oko S-300 još 2007. godine ali su pregovori zaustavljeni 2010. godine.

Rusko-iranski prilično veliki ugovor omogućit će Iranu raketne sustave protuzračne obrane u vrijednosti od milijardu dolara, izjavio je šef ruske korporacije Rostec, piše Daily Caller.

Iran želi kupiti ruski raketni sustav protuzračne obrane S-300 koji se smatra jednim od najučinkovitijih protuzračnih i protubalističkih sustava koji danas postoje. "Raketni sustav protuzračne obrane S-300 košta oko milijardu dolara", izjavio je Sergej Chemezov u ponedjeljak.

Iran i Rusija započeli su s pregovorima oko S-300 još 2007. godine ali su pregovori zaustavljeni 2010. godine. Ruski predsjednik Vladimir Putin ponovno je započeo pregovore u travnju 2015. godine, nekoliko mjeseci prije sklapanja iranskog nuklearnog dogovora koji je potpisan u srpnju iste godine. Ugovor za S-300 potpisan je još u listopadu.

Raketni sustav protuzračne obrane S-300 će itekako pomoći iranskim kapacitetima protuzračne obrane. Sustav je prvi puta koristio Sovjetski Savez kako bi zaštitio velike industrijske i vojne komplekse. Iako Rostec možda neće dostavljati dodatna oružja Iranu, 

U međuvremenu, Iranu se itekako povećao prihod novca nakon što su dignute sankcije. Vjeruje se da će veliki dio otići na modernizaciju vojske. Prema Iranskom ugovor, Iran ne smije kupovati konvencionalno naoružavanje do 2020., a balističke rakete do 2030. godine.

>>Iran gradi nosač zrakoplova

>>Iran postaje ozbiljan igrač korištenjem raketnog sustava S-300

Ključne riječi

Komentara 1

MX
Mister X
00:05 24.02.2017.

Sankcije su tu treba se lova zarađivati i na taj način kako i drugi masovno rade . Prodajom oružja ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije