PUTIN VRAĆA STARE DUGOVE?

Ruska "prijateljska vatra" ubila tri turska vojnika

Rat
Wikimedia CC
10.02.2017.
u 16:40

Moskovski je kremlj također objavio da je ruski predsjednik Vladimir Putin telefonski nazvao turskog predsjednika Tayyipa Erdogana te izrazio sućut

U ruskim zračnim napadima u četvrtak slučajno su poginula tri turska vojska tijekom operacije protiv tzv. Islamske države u Siriji, objavila je turska vojska, piše Reuters.

"Tijekom operacije pod vodstvom Ruske Federacije u regiji gdje se izvršava turska operacija 'Eufratski Štit', bomba je slučajno pogodila zgradu koju koristi turska vojska", izjavila je turska vojska u objavi za medije. Ranjeno je i jedanaest vojnika.

Moskovski je kremlj također objavio da je ruski predsjednik Vladimir Putin telefonski nazvao turskog predsjednika Tayyipa Erdogana te izrazio sućut; vjeruje kako je ova tragedija posljedica loše koordinacije između Moskve i Ankare.

Rusija je ključni saveznik sirijskog predsjednika Bašara Al-Assada, dok Turci podržavaju pobunjenike protiv njegove vlade. Godine 2015., Turska je srušila ruski mlažnjak koji je navodno ušao u turski zračni prostor. Od tada navedene zemlje popravljaju odnose, a Moskovski kremlj objavio je u četvrtak da će predsjednici Putin i Erdogan pojačati suradnju protiv tzv. Islamske države. Američki zamjenik predsjednika Mike Pence izrazio je sućut za turske žrtve; telefonski je nazvao turskog premijera Binali Liydrima te su razgovarali o suradnji protiv terorizma, objavio je ured turskog premijera.

>>Turska poslala stingere u Siriju

>>Pronađena tijela nestalih turskih vojnika u Siriji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije