ČESTITAMO

Najbolji vojnik i dočasnik Oružanih snaga RH u 2014.

Morh
Foto: OSRH/ S. Brigljević
09.12.2014.
u 22:02

"Vi ste ponos vaše postrojbe, naših Oružanih snaga i ponos Republike Hrvatske!" – zaključio je general Lovrić.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Drago Lovrić u pratnji Prvog dočasnika OS RH časničkog namjesnika Davora Peteka, u utorak, 9. prosinca 2014. uručio je priznanja najboljem vojniku i dočasniku Oružanih snaga Republike Hrvatske za 2014. godinu, razvodnik Milanu Abramoviću i skupniku Stipi Kunčaku.

Uručujući nagrade najboljem vojniku i dočasniku, general zbora Drago Lovrić im je čestitao i  zahvalio na nesebičnom radu, a osobito na požrtvovnosti koju su iskazali pomažući civilnom stanovništvu.

"Pokazali ste kako se hrvatski vojnik i dočasnik treba ponašati u teškim vremenima te da ne postoji problem koji se ne može prevladati." – istaknuo je u svojoj poruci general Lovrić te naglasio važnost ljudskog potencijala u Oružanim snagama RH.

"Vi ste ponos vaše postrojbe, naših Oružanih snaga i ponos Republike Hrvatske!" – zaključio je general Lovrić.

Razvodnik Milan Abramović pripadnik je Vojno-obavještajne bojne Hrvatske kopnene vojske. Tijekom cijele vojničke karijere, razvodnik Abramović pokazao je iznimnu motiviranost za rad kao i interes za stalnim usavršavanjem, a tijekom 2014. godine istaknuo se postignutim rezultatima u radu. Pripadnik je i Hrvatske gorske službe spašavanja. U više navrata bio je proglašen najboljim vojnikom Vojno-obavještajne bojne i najboljim vojnikom Hrvatske kopnene vojske. 

Skupnik Stipo Kunčak pripadnik je bojne Sokolovi Gardijske oklopno mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske. Bio je angažiran u obrani od poplava i na sanaciji poplavljenih područja istočne Slavonije tijekom svibnja 2014. godine kada je još jednom potvrdio svoje kvalitete, vrline te profesionalnost i predanost službi. Skupnik Kunčak također je pripadnik Hrvatske gorske službe spašavanja. Bio je proglašen najboljim dočasnikom Gombr-e i Hrvatske kopnene vojske, u travnju i svibnju 2014.

Komentara 1

Avatar jigaboo
jigaboo
14:11 10.12.2014.

a ovi na slici, da neznas koji su mislio bi da su rusi, ukrainci.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije